icon

V 18 měsících je dcera drobek, jak se to dál řeší?

gabca91
18. říj 2016

ahojky vcera jsme byli na 18 měsíční prohlídce a Julinka měří 75cm a váží jen 8420g dr rikala ze uvidime za pul roku a pokud by se nejak nelepsila resilo by se to dal chci se zeptat jestli tady nekdo mel mensi ditko a jak se to teda dal resí ??

kamila297
18. říj 2016

Dbejte na to, aby pediatr pravidelně kontroloval percentilový graf růstu. Pokud by dcerka z tohoto grafu "sklouzla", nasazuje se růstový hormon. Zatím to řešit nemusíte, uvidíte za půl roku, ale buďte ostražitá.

gabca91
autor
18. říj 2016

No ona prave sklouzla v roce pak se zase dostala do sve normy tak jsem z toho trosku nesvá

hanicka_langova
18. říj 2016

Naše dcerka při narození měla 2550g a v roce 6700g a v 18měsících 8400g a 76cm 😀 nikdo nic nenamítal...teď je jí 6let a váží 17kg holt drobek, ale samej sval 😀
Za to švagrové doktorka je úplně mešuge...když měl její kluk v půl roce jen 6500g řekla že má slabý mlíko,at nekojí...jen příkrmy a úmělé mléko....co doktor to názor. Spíš bych jako ukazatel správného vývoje brala jak je dítko čilé, zda baští s chutí(ikdyž asi málo), jak se psychomotoricky vyvíjí....

majkoz
18. říj 2016

@gabca91 Zkoušela jsi zadat data do interaktivního grafu na www.rustovyhormon.cz ? Záleží i na Vaší- rodičovské výšce atd... Já to taktéž řešila- třetí syn v roce 72, v 18m 79, což není zas až tak moc málo, ale my jsme oba vysocí a naši starší synové jsou naopak nad průměrem. Každopádně, prý si děti až do tří let věku hledají svou růstovou křivku, tudíž je i možné, že své vrstevníky doroste, nebo aspoň mírně dožene. Pokud si děcko drží tak nějak svůj percentil a nepropadá se, tak by mělo být vše v pořádku a nezbývá, než čekat, zda bude prostě menšího vzrůstu, nebo to v pubertě dožene- i to se stává- puberta nastoupí později a dítě "doroste". Pokud je dítě zdravé, zvídavé, plné elánu a přirozené zlobivosti 😉 , tak to nech být a neměř jako já-pako, každý měsíc, zda tam je asoň 0,5cm. Ono se stejně většinou čeká až do toho třetího roku, než nastoupí spec. vyšetření atd.- pokud nejde o extrém- a u Vás tedy nejde 😉 Hodně zdraví!

kamila297
19. říj 2016

@gabca91 Tak když zase "naskočila" zpět, tak není co řešit 😉

nissi
21. říj 2016

Naše malá měla v 18 měs 76 cm a 8,5 kg. Narodila se jako 2360g, 44 cm. Už v těhu mě furt hnali na různá vyšetření, zda je placenta OK apod. Ale to, že já mám 160cm a muž 170cm asi nikomu nehlodalo. Došlo to dokonce tak daleko, že mě hnali na vyvolání porodu. Nakonec mě jiná dr poslala domů (už v den nástupu), že je přece vše OK a když jsme malí my, je jasné, že budeme mít i malé dítě. Malá se narodila spontánně druhý den naprosto zdravá. Možná není tak vysoká, jako její vrstevníci, ale když se to vezme kolem a kolem, roste procentuálně stejně jako ostatní děti. Jen ti se narodili s délkou a váhou někde kolem 50cm a 3,5 kg. 😀 Takže já si z toho nic nedělám. Malá je spokojená, baští, evidentně je i zdravá (tuk tuk tuk), MUDra sice taky něco tvrdila o tom, že pokud nebude mít za půl roku aspon o 6cm víc, že nás pošla na vyšetření. Ale já budu dávat na intuici a selský rozum - prostě genetiku neuplatíš ani růstovým hormonem. Ten mmchd dostával i můj muž, když byl malý. A vyrostl? Neeee