Co si vzít do Národního divadla?

anonymxx
16. led 2024

Dobrý den, dcera jede se školou do Národního divadla a stále si není jistá, co na sebe. Není zrovna holčičí typ takže sukně nebo nějaké šaty nepřipadají v úvahu. Sama jsem v Národním divadle byla už před mnoha lety, takže nemám o vhodném oblečení moc velkou představu. Přemýšlely jsme jednoduše o širších černých společenských kalhotech, bílé košili a černé kravatě. Myslíte že je to vhodné a nebo je to neformální?

evellin123
16. led 2024

@anonymxx klidně černé kalhoty ,bílou košili a co k tomu místo kravaty svetřík buď šedivý pokud nechce být výrazná a nebo červený do V a ten límeček od košile ven na ten svetřik a nebo sako.

gdpr
17. led 2024

Akékoľvek dlhé (látkové) "kancelárske" nohavice (nie rifle, leginy, koženkové...) a k tomu košeľa bude dobrá voľba

levandule_k
17. led 2024

Klidně kalhoty, nemusí být zrovna černé, ale můžou být i tmavě modré, košili, nebo nějaký hezký top. I když není zrovna holčičí typ typu princeznovské růžové šaty, ale asi preferuje sportovní styl (?), tak bych jí navrhla, jestli pro tuto příležitost nechce zkusit šaty, sukni. Asi bych s ní prolezla sekáče, jestli něco padne do oka, není to tak drahé a člověk si může vyzkoušet styl, barvu, vzor, kterou běžně nenosí. Když to bude mít jednou, dvakrát na sobě a nebude to ono, tak nebude líto vyhozených peněz a oblečení pošle dál do oběhu.

cilkat
17. led 2024

Překvapuje mě u holky ta kravata. To mi přijde spíš jako nějaký typ "umělecké extravagance" (a nebo fakt touhy být klukem, ale to není předmět téhle diskuze). Šla bych určitě do dámské košile a pokud už něco vázat na krk, tak třeba nějaký hezký šátek/hedvábnou šálku (nebo místo toho zvolit šperk). Ale jinak společenské kalhoty a košile jsou určitě zcela v v rámci "dreskodu".

anonymxx
autor
29. led 2024

@cilkat Jí už od mala vyhovovalo klučičí oblečení, a jako kluk se necítí. Je to nějakej jejich novej styl no 🙂 ale tak nevidim důvod ji v tom bránit

prejeta_zaba
29. led 2024

Jak psaly holky, slušné kalhoty, halenku/košili. Nebo společenský overal třeba. Slušné boty - balerinky, podpadky nebo oxfordky. Kravata se podle mě nehodí. Ale když jsme byli v Národním kdysi se školou, většina dalších škol tam byla normálně v riflích a mikinách. Už se asi takhle nehrotí. 🤦‍♀️