Henna. Máte zkušenost? Co jiného použít?

25. čer 2022

Ahojte, i zaneprázdněné maminky chtějí být krásné 😉 Proto jdu k vám pro radu. Nejsem typ na make-up, umělé řasy, dlouhé nehty... Ani na barvené vlasy. Snažím se o sebe starat, ale prostě na ty barvičky nejsem. Mám přírodní středně hnědé vlasy (vepředu přírodní blond prameny) a první šediny se rozhodly nějak rozmnožit. Nechci permanentní barvu, protože opravdu nechci každý měsíc barvit odrosty. Zkoušela jsem nějaké šampony, ale ty samozřejmě nezakryjí šediny. Nechci nějak výrazně měnit svoji barvu vlasů. A jsem v polovině těhotenství, takže otázka je, jak co chytne. Poradíte mi, prosím, co bych měla použít? S čím máte zkušenosti? Aby to alespoň částečně zakrylo šediny, nemusí to vydržet moc dlouho a nebyly odrosty? Děkuji za vaše rady a zkušenosti.

trilien
25. čer 2022

Mne henna v tehotenstve chytá na šediny, mám tmavohnedé vlasy a farbím jednofázovo červeným odtieňom (vine red od Voono).

moonulka
25. čer 2022

Neporadím co použít, ale hennu spíš ne, maximálně na tmavé vlasy. Mě drží henna jak přibitá, po měsíci dobarvuju odrosty.

kapii
25. čer 2022

Henna vydrží dlouho. Nikdy se nevymyje úplně, musí odrůst.

zuzickan
25. čer 2022

Přesně tak - henna se nevymyje, je to napořád, jen se dobarvováním přidávají další vrstvy barvy... vlasy odrůstají samozřejmě pořád, takže i hennou byste musela co měsíc dobarvovat odrosty... ale šediny kryje dobře, já se barvím hennou už asi 4 roky, každých 5 týdnů, buď hennu dávám na celé vlasy nebo jen na odrosty... ale je dost opruz to "bláto" patlat do dlouhých vlasů... já mám teda už hodně šediny, ale nechci používat chemii, navíc zrzavé odstíny se mi líbí (své vlasy mám tmavě blond), takže henna byla jasná volba 🙂 Chytala i v těhotenství pěkně

autor
25. čer 2022

Děkuji za všechny rady a postřehy. Právě jsem myslela, že když je Henna přírodní, tak to tak držet nebude. Takže musím hledat něco jiného...

autor
26. čer 2022

Nakonec jsem objednala laSaponaria lískový ořech. Je to přeliv, tak jsem zvědavá, jak chytne, jaká to bude barva a jestli se opravdu vymyje.

krisstina93
26. čer 2022

Henna odrůstá není to jako přeliv. To spíš hledej v těch přelivech. Navíc mě henna děsně smrdí (aspoň ta přírodní bez chemických příměsí), jednou sem si ji dala na hlavu a pak sem z toho smradu zvracela, nešlo mi to vůbec ničím přebít :D představa že si to napatlam v těhotenství, když mi bylo blbě i tak, tak už bych asi umřela :D

majdaptak
26. čer 2022

Ahoj, ja používám takovou přírodní barvu od Radico. Postupně se vymývá a bledne na šedinách přes hnědočervenou, tmavě blond, blond až zmizí. Je super, akorát jak je to přírodní, smrdí to nějakou dobu jak žabinec 🙂

autor
27. čer 2022

@majdaptak Tu jsem taky objevila, je to jako ta laSaponaria. Právě nechci ty vlasy moc ztmavovat, potřebovala bych už částečně vymytou barvu 🙂 Dávala jsem si nějaké posilující zábaly od Henny, takže počítám na hlavě s nakvašeným senem 😆

autor
12. črc 2022

Konečně jsem se dostala k barvení. Blátíčko jsem hezky napatlala a nechala hodinu působit. Přikládám foto před a po. Původní foto je možná víc na sluníčku. Lehce jsem zrezla, ale šediny zmizely. Nebo nejsou tak vidět. V zadu jsem toho tolik nedala, prostě jsem to nějak natřela. Myslím, že je to dobré.

kozaci
12. črc 2022

Díky moc za zkušenosti!
Právě řeším stejný problém!!!

autor
12. črc 2022

@kozaci Jsem zvědavá, za jak dlouho se to vymyje a vylezou šediny...

kikus16
23. črc 2022

Je to jsem rada, zejména to někdo vyzkoušel, prave jsem se na tuto barvu divala taky, tak porad přemýšlím jestli do toho jit. Nemusi se k tomu nic primichavat?

autor
23. črc 2022

@kikus16 Jen voda. Mám vlasy lehce pod ramena a stačila polovina pytlíku. Drží stále hezky i na šedinách. Jen teda doufám, že nebude držet až moc a odrůstat...

kikus16
24. črc 2022

A můžu se ještě zeptat..mam vice než 50 % šedin, několikrát barvené vlasy permanentni barvou palette zlatavě hnědou..momentálně 7 týdnů nebarveno a odrosty cca 2 cm..ta tvoje prvni fotka pred barvenim hennou je tvoje barva vlasu, nijak nebarveno že? Bojim se jak by to chytlo na tu nabarvenou část vlasů. Ale už me ta chemie nebavi a hlavně mi strašně padají vlasy.

autor
24. črc 2022

@kikus16 Tady mi padají vlasy a mám tři chlupy... Vlasy jsem nikdy barvené neměla. Teď mi přijdou o něco lepší. Zlatavě hnědá, to nevím, co by k tomu byl za odstín. Písková určitě ne, ta si myslím, že ty šediny ani nijak nezakryje. Jestli ti nevadí lehce zrz, tak zkus ten oříšek. Máš to dost dlouho nebarvené, tak by to mělo být v pohodě. Nebo si napatlej odrost (jinak to nazvat nejde 🙃), nechej třeba půl hodiny a pak dopatlej na zbytek vlasů zase třeba na půl hodiny. Nepočítej s tím, že to rozčešeš do délky vlasů. To opravdu nejde. A máš šedé prameny nebo jednotlivé vlasy? Prostě ti to udělá melír 🙂

optimistic
24. črc 2022

Výsledek je neuvěřitelný! Nádhera. Teď ještě, aby se to vymývalo 🙂

kikus16
24. črc 2022

Asi do toho pujdu. Mam právě šedivé vlasy, po cele hlavě, ne jen prameny. Přikládám fotku jakou mam barvu vlasů a odrost. Můžu se zeptat ještě z jake stransky si objednavala? Děkuji 🙂 nasla jsem ji na více eshopech a jsou tam docela cenove rozdily za stejnou barvu, tak aby byla kvalitní.

autor
24. črc 2022

@kikus16 Jee, tak to jsem myslela, že to máš horší. To znám 🙃 Máš asi o něco světlejší vlasy než já. Tu pískovou fakt nevím. Kupovala jsem v Dr.Max. Jedna z nejlepších cen a buď si zdarma vyzvedneš nebo pokud máš jejich kartu, tak domů zdarma. Ty šedé budou vždycky světlejší než ostatní, ale nejsou už šedé. Já jsem spokojená. Měla jsem to na hlavě hodinu.

kikus16
24. črc 2022

Jo ono to na te fotce nejde tak videt jako ve skutecnosti, to se třpytím na vsechny strany 😀 vyzkouším ten oříšek a snad to bude dobrý. Děkuji za rady 🙂 jo ještě mě napadá, používáš i nejaky speciální šampón? Četla jsem, že by se neměl používat se silikony atd, když se barví vlasy hennou..

autor
25. črc 2022

@kikus16 Před barvením jsem umyla dětským šampónem. Potom za tři dny normálním. Počítej s tím, že po barvení budeš ještě tak dvě umytí (takže tak týden) vonět jako seno 🙂 Mě to nevadilo, je to cítit hlavně z mokrých vlasů, ale aby se třeba někdo nedivil na nějaké oslavě 😆 Pak napiš, jak jsi dopadla 🧑‍🦳🧑‍🦰👱

ada22
25. črc 2022

Je tak to vypadá super.

kikus16
30. črc 2022

Tak dnes jsme se konečně dostala k barvení, šediny to úplně neobarvilo, hlavně na bocích jdou dost vidět, ale jinak docela dobrý. Nechala jsem působit 1,5 hodiny. Příště nechám asi dyl.

autor
31. črc 2022

@kikus16 Já myslím, že dobrý 👍 Rozdíl je vidět. Já mám vzadu pruh a chytnul míň. Tak příště začnu tím pruhem, pak kde je pohromadě víc šedin, aby to působilo delší dobu.
Odrosty ti to obarvilo moc hezky!

kikus16
31. črc 2022

Jj napoprvé super 🙂

kikus16
14. srp 2022

Tak jak drží henna? Ja mám 14 dní od barvení a mám ji vymytou. Čekala jsem, že vydrží déle.

autor
14. srp 2022

@kikus16 Mě drží. Teda nejsem už tak rezavá a nabarvené šedé blednou, ale pořád dobrý. Ještě to stříbro nesvítí 🙂