Může umývání hlavy u kadeřníka způsobit mrtvici?
Dobrý den, slyšeli jste někdy o “beauty parlot stroke syndrom”. Byla jsem u kadernice asi po 5 letech na malibu c a měla jsem asi 10 minut celkem velký zaklon té hlavy v umyvadle, dost ten krk bolel, pak mi to lépe podlozila a lepší. Dělala to asi 30 min to umývání. Ten krk teď bolí jakoby ty svaly. Ale prave jsem kdysi slyšela o té mrtvici z umyvadla u kadernice a teď mám nahnáno. Měly jste taky někdy déle tak blbě zakloněnou hlavu? Já to vždy měla tak, ze se to dalo vydržet v pohodě, ale dnes začátek blbý.
@felis jasně, ale tak někdy to nemusí být poznat hned..
Neznám mrtvici, která "není poznat hned" . To nejspíš mluvíš o tromboze, která může tu mrtvici zapříčinit, ne? Tu můžeš mít léta a nevědět o ní. Ale "nedostaneš" ji jednorázovým zakloněním hlavy. často opakované "skřípnutí žíly" jí poškodit může a tudíž může tu trombozu zapříčinit, ale fakt to není z "po pěti letech u kadeřníka".
@cilkat u kadernice jsem byla dnes rano
Kdyby mi kadeřnice myla hlavu 30 min., tak bych měla krk úplně dřevěný, motala by se mi hlava a pak by mě začala bolet. Dám ti dobrou radu, najdi si kadeřnici, která to zvládne za 5 minut. Nikoho s takovým syndromem neznám, stejně jako neznám nikoho, kdo by vydržel půl hodinové mytí. Řekla bych jí, aby urychlila proces, to není normální. Když nemůžeš vydržet bolestí, zajdi si k lékaři, my ti tu nepomůžeme. Nechápu, jak můžeš mít nahnáno z tak vzácného syndromu. Kolik lidí na světě ho má? Popřemýšlej o tom.
@1pomnenka dělala malibu, to je normální ze se to děla dlouho.
Ver mi, že bys to poznala hned, protoze bys mela víc příznaků. Ty máš jen ztuhlé svaly.
Tahle pověra kolovala snad už v době mojí puberty. Z jednorázového mytí hlavy v záklonu rozhodně mrtvici nedostaneš. A pokud by se ti špatně prokrvoval mozek v tom záklonu, tak nejdřív omdlíš a ne, že dostaneš mrtvici. Moje máma chodí ke kadeřnici už roky jednou za měsíc a nikdy se jí nic nestalo. Neplaš prosím tě
Hele, že ty seš ta, co se neustále tak pozoruje a za každou blbostí vidí smrtelné ohrožení, např. tetanus z 2 dny přelepeného prstu náplastí, trombóza ze silné MS, atd.? Zrovna nedávno jsme v rodině mozkovou příhodu měli a věř mi, že bys touto dobou ležela ve špitále a to poslední, čeho bys byla schopná, je vypisování blbostí na MK. Doporučuji tobě i tomu chlápkovi, co tu věčně vypisuje stejné kraviny, abyste se vzali za ruce a tu vaší hypochondrii, což je normálně vědecky podložená duševní choroba, šli řešit s odborníky. Uleví se vám i vašemu okolí, tomu zejména. Na ztuhlé svaly je fajn masáž...
@miryp 😀 no ty kráso, jako sorry a ty jsi zde nějaká paní ředitelka na MK, že napomínáš jiné lidi, že píšou "kraviny" a nařizuješ jim, aby se šli léčit? Jestli to náhodou není proti tomu slavnému kodexu taky na MK hm. Ale není se čemu divit, v jiné diskuzi přeješ ženské neplodnost, píšeš jí, jak může dítěti zničit život a ještě se za svůj názor ani neumíš postavit, ale jinde jsi velká královna. Vždyť takové diskuze nemusíš vůbec číst, když se ti nelíbí a můžeš je krásně ignorovat. Nikdo tě nenutí odpovídat! Tak prostě na takové věci nereaguj 😉
@fioreta Proč by nemohla reagovat? Může, navíc reaguje vždy slušně. Některé dotazy jsou opravdu ,,slabší". Ty jsi tu chvilku, tak jsi to asi ještě nezaregistrovala. Za 10 let už ti to bude jasné. Viděla jsi někdy někoho s mrtvicí? Chce ti něco říct a nemůže se vyjádřit, nejde to. Takže nedokáže na MK ani napsat dotaz, nezvládne to. O pohybových schopnostech ani nemluvím. Než sem něco tazatelka napíše, měla by se nad tím zamyslet. A ano, tento dotaz spadá do kategorie ,,kraviny". Dotazy z této kategorie se tu opakují stále dokola, o tom je odpověď @miryp . Nic víc, nic míň.
@1pomnenka jde o to, ze to klidně muže mít pozdější priznaky..
@fioreta Rosalinda, která si smazala účet, protože už na ní bylo příliš stížností a pak se sem navrátila pod novým nickem, bude druhé umravňovat, no to mě podrž 😀 A milá zlatá, pleteš si pojmy s dojmy. Ten, kdo tam vypisoval dané ženě cosi o tom, že to třeba osud zařídí a dítě jí nedopřeje, jsem nebyla já, ale TY. A každý si to tam může najít. A co se týká mé poznámky o tom, že může dítěti zničit, tak už v dané diskuzi jsem ti jasně napsala, že jsi mou větu vytrhla z kontextu a překroutila její význam. A ano, za tou větou si stojím. Člověk, který jde do mateřství bez vyřešených traumat z dětství a navíc ze vztahu, který nefunguje, tomu dítěti život zničí, protože ta nezpracovaná traumata budou mít na dané dítě negativní vliv úplně stejně jako nefungující vztah rodičů.
A ano, pokud někdo jeví známky rozjeté hypochondrie, tak pro něj i jeho okolí je vhodné, aby se takový člověk začal léčit.
Já bych uvedla některé domněnky na pravou míru. “Mrtvice u kadeřnice existuje”, jmenuje se to disekce karotidy. Disekce se dá získat z ledasjaké polohy, surfování, barvení vlasů, snowboard, dlouhá hra na kytaru, to jsou jen ty z poslední doby, co mě napadly. Ale projeví se příznaky mrtvice - porucha zraku, řeči, hybnosti, grimas, nikoliv bolesti krční páteře.
Tak pokud máš na to podezření není lepší vyhledat lékaře než se radit tady? Jinak já třeba od zablokováné páteře zvracím, brní mne ruce, mám rozostřené vidění ,velké bolesti hlavy. Několikrát jsem takhle skončila na pohotovosti kde si samy mysleli , že mám mozkovou mrtvici a na konec z toho byla zablokováná páteř. Ta dokážu hodně potrápit.
Jaké máš tedy příznaky? Bolí tě hlava? Máš rozmlžené vidění? Nebo tě jen bolí šíje z blbé polohy?
@reeeza šíje
Jo, máš 100% mrtvici!
🤦♀️😂
"jde o to, ze to klidně muže mít pozdější priznaky.."
Neboj, nemůže. Mrtvice je NÁHLÁ mozková příhoda, což opožděné příznaky jaksi z principu vylučuje.
Skříplý nerv, namožený sval, klidně, ale mrtvice bych se v tvém případě neobávala, to už by sis tu s námi opravdu takhle nepovídala - CMP je akutní stav vyžadující neodkladnou lékařskou pomoc. Jestli jsi měla jak říkáš "nahnáno", tak tohle je neprůstřelný fakt, který by tě měl uklidnit. Pokud neuklidnil a máš další námitky, tak tvůj problém bude v něčem jiném. 😉
@makmak28 ale vždyť to je to samé, psala o tom drep... Muze se stát ze při nějaké špatné poloze hlavy(kadeřnice, při sportu) muže dojit k nějakému poškození, které může vést k mrtvici a priznaky přijdou dřív nez samotná mrtvice... Myslim, ze autorka to nemysli tak, že by uz mrtvici prodělala, ale má obavy jestli by k tomu mohlo dojit...
@nimomo přesně tak

Normálně mas namozeny krční svaly. Příště si řekni o podlozeni rovnou. S mrtvicí bys to sem určitě nepsala 😃 vždyť je to cévní mozková příhoda a vyžaduje neodkladnou lékařskou pomoc. Vzniká tak, ze se bud ucpe mozková tepna aneno naopak krvácí mozkova ceva. Myslím, že u toho syndromu, o kterém píšeš se stane to první tím zaklonem, ale Ty si spíš zacvič jogu, dej si něco na bolest a ono to bude dobrý.