Roztřepené konečky. Jak proti nim bojujete?

15. led 2024

Jak proti nim bojujete? Chodím ke kadeřnici co čtvrt až půl roku, ale prostě se děje, bohužel. Občas doma stříhám, třeba na zahradě a manžel říká, jak jsem nechutná.. Máte řadu, co s tím?

sorboni30
15. led 2024

Jsem asi moc nepochopila... Máš divne napsaný peispevek.. Ale tak teda odpovim alespoň na něco. Začala jsem používat česnekový šampon, vlasy mi krásně začaly růst, žádné roztřepené konečky a jsou krásne lesklé a zdravé...Ke kadeřnici nechodím. Vlasy si stříhám sama

autor
15. led 2024

@sorboni30 děkuji a jak často se stříháte?

magdaveselkova
16. led 2024

Já nebyla u kadeřnice 4roky 😂mám vlasy do půl zad. Konečky si stříhám sama jednou za 4-5m jak s emo chce. Dělám to takovým tím stylem, že předklonim, dám do gumičky na obličeji a stříhám 😂. Bylo to někde na face. A musím říct že vlasy mám krásný a neroztepeny.

baris
16. led 2024

Kvalitu vlasů nezměníš. Jsou lidi, kteří i s min. úsilím mají dlouhé, husté a lesklé vlasy a pak jsou lidi, kteří utratili statisíce za různé šampóny, masky olejíčky a stejně mají na hlavě 3 chlupy po ramena a více to neporoste ani o milimetr.

Všeobecné rady jsou:
- kvalitní šampón + vždy kondicionér (uzavře vlas)
- 1x týdně maska (pak i kondicionér pro uzavření)
- na konečky používat kvalitní olej na vlasy
- vlasy vždy vyfoukat (vlas se uhladí, bude méně náchylný k lámání)
- co 3 měsíce zastřihávat konečky

Mě vyhovuje vlasové kosmetika Goldwell Bond Pro - je posilující řada na suché a lámavé vlasy. ALE tobě vyhovovat nemusí.

alice180
16. led 2024

Manžel ti říká, že ses nechutná, protože máš roztřepené konečky vlasů ?!

1pomnenka
16. led 2024

Promiň, tvůj manžel je divný. Jeho stříhání vlasů je v pohodě, ale tvoje zastříhávání konečků je nechutné? I kdybych si konečky stříhala doma v koupelně každý týden, nic nechutného na tom nevidím, když po sobě vlasy uklidím.

autor
16. led 2024

@baris já jsem bohužel ta skupina b.. Nikdy nebudu mít dlouhé vlasy, v jistě fázi se začnou ttepit a mám je jemně, takže vypadají jako by byly 3.chluoy..
Dekuju ale

autor
16. led 2024

@alice180 říká mi, že jsem nechutná, protože si ty roztřepené konečky stříhám

autor
16. led 2024

@1pomnenka jasně, že to po sobě uklízím. Sednu si třeba na trávu na zahradu a chvilku stříhám roztřepené konce.. Docela mě tím ranil

mourovatakocka
16. led 2024

Bych chvilku zvažovala vrazit mu nůžky do oka 🤨 Muž mi stříhá konečky sám, asi má otrlý žaludek 😁 Mě na konečky pomohlo opravdu jen ostříhání, někdo radí šampony na jemné vlasy a netřít vlasy při sušení ručníkem.

autor
16. led 2024

@mourovatakocka 😄 jo, tak já ručníkem sušim.. Děkuji

alice180
16. led 2024

Ok, ale nevidím rozdíl. To je hrozný chování. Nicméně ručníkem pouze vymačkat, mokré vlasy česat od konců je kořínkům. Jak už tu bylo řečeno šampon 2x napěnit spláchnout, znovu napěnit a spláchnout. Balzám na konce vlasů nechat působit spláchnout. Vymačkat vlasy opatrně, pak přes ručník. Před použitím fenu sprej na ochranu před teplem pokud žehlis tak taky.

sorboni30
16. led 2024

Stříhám 1x za dva měsíce. Předklonim se, vlasy stáhnu do gumičky v předklonu tak abych je měla i s ofinou na cele.. pak vezmu ohon a cm strihnu. Mám je pak hezky vzadu vzestupně a jsou i husci. Dřív jsem si vlasy nestříhala, chtěla jsem furt délku... A přitom nerostly právě proto, že jsem nezastrihovala konečky. Potřebujou trošku vždy pomoct..Teď to dělám pravidelně a díky i samponu je mám dlouhé a husté. Dřív padaly, byly řídké a hrůza.. po třech dětech 🙏

autor
17. led 2024

@sorboni30 a kde vlasy stáhneš do gumičky, nahoře? Děkuji, zkusím taky 🙂

autor
17. led 2024

@alice180 děkuji děkuji 🙂