icon

Čerpání dovolené po mateřské. Proplatí mi ji?

elaniee
5. pro 2017

Zdravím maminky, už jsem zakladala diskuzi o naroku na čerpani dovolene včera, ale to hlavní jsem nepochopila-vysokoskolsky vzdelany clovek je v mem pripade asi jen pojem 😀 proste jsem se v tom ztratila. Ty dny dovolene na ktere mam narok mi zamestnavatel nasledujici mesic proplati kdyz mam smlouvu na dobu neurcitou nebo ne? Děkuju
Hezké předvánoční dny.

lenoulinkaa
5. pro 2017

@elaniee další den po skončení PPM budeš čerpat 25 dní nebo kolik máte nárok dovolené... něco ti přijde v listopadové výplatě a prosincové. Není to o tom, že ti dají vše proplatit v listopadové. Budeš to čerpat postupně. Navíc mezitím jsou svátky, tak bys měla mít i plat za svátek.

cery26
5. pro 2017

Dovolim si nesouhlasit. 🙂 V tomto pripade nejsou svatky povazovany za pracovni den a proplaceny nebudou.

lenoulinkaa
5. pro 2017

@cery26 My to tak máme 🙂 Já jako měsíční zaměstnanec mi to dávalo plat za svátek.

lenoulinkaa
5. pro 2017

@cery26 tady jsem našla moc pěkný článek do Šubrta http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d...

kika266
5. pro 2017

@elaniee Proplati se ti to postupne, podle toho jak ti vyjdou dny v mesici, budes to mit na dvakrat nebo na trikrat, podle toho kolik mas dni dovolene.

elaniee
autor
5. pro 2017

dekuju moc vsem