icon

Jak neztratit část rodičovského příspěvku po zjištění těhotenství?

molu18
24. kvě 2025

Ahojte, od dubna jsem si snížila měsíční dávku rodičovského příspěvku, aby jsem ho mohla pobírat déle- do 3 let dítěte. Jenomže teď jsem zjistila, že jsem těhotná a tým pádem přijdu o cca půl roku tohto příspěvku. Dá se s tím něco dělat, nebo prostě o ty peníze přijdu?

lencaa11
24. kvě 2025

@molu18 pokud pracujete nebo váš přítel / manžel ma platnou smlouvu tak můžete přes jeho výpočet si to zvednout a teď je i změna v částce rodicaku a nebo vám to po narození vyplatí pokud je platná smlouva

molu18
autor
24. kvě 2025
@lencaa11

@molu18 pokud pracujete nebo váš přítel / manžel ma platnou smlouvu tak můžete přes jeho výpočet si to zvednout a teď je i změna v částce rodicaku a nebo vám to po narození vyplatí pokud je platná smlouva

@lencaa11 Děkuji, naozaj? Ja mám platnou smlouvu aj manžel. Ako sa to dá urobiť? Můžu zvýšit i teď od května, června?

lencaa11
24. kvě 2025
@molu18

@lencaa11 Děkuji, naozaj? Ja mám platnou smlouvu aj manžel. Ako sa to dá urobiť? Můžu zvýšit i teď od května, června?

@molu18 3 měsíce od poslední změny jde to změnit na úřadě vám řekne od kdy vám to dají nebo přes jednu aplikaci

molu18
autor
24. kvě 2025
@lencaa11

@molu18 3 měsíce od poslední změny jde to změnit na úřadě vám řekne od kdy vám to dají nebo přes jednu aplikaci

@lencaa11 Děkuji, to by bylo super. Už jsem myslela, že je to stracené..

ajja87
24. kvě 2025

O peníze ani tak neprijdete, prostě po narození druhého dítěte si zazadate o doplatek na první dítě( dojdete na úřad práce s rodným listem druhého dítěte),pokud si nechcete nevysovat

molu18
autor
25. kvě 2025
@ajja87

O peníze ani tak neprijdete, prostě po narození druhého dítěte si zazadate o doplatek na první dítě( dojdete na úřad práce s rodným listem druhého dítěte),pokud si nechcete nevysovat

@ajja87 Děkuji za dobré zprávy 🙂 Ještě, že jsem sem napsala 🙂 Já se v tom vůbec nevyznám...

orangutan123
25. kvě 2025
@molu18

@ajja87 Děkuji za dobré zprávy 🙂 Ještě, že jsem sem napsala 🙂 Já se v tom vůbec nevyznám...

@molu18 Mě vyplatili zbytek po prvním, když se narodil druhý a jednalo se o vyšší částku než za půl roku. Podmínka byla abych měla já nebo manžel platnou pracovní smlouvu. U nás to bylo trošku složitější, manžel je osvč ale i tak to šlo