Jak správně čerpat kindergeld při práci v Česku?
Zdravím mámy. Žijeme u hraníc ve vesnici patřící již k Německu. Dítko tady chodí do školky, starší do nejbližšího města do školy. S manželem dojíždíme do práce do Česka, jelikož naše kvalifikace uznat by bylo na delší dobu a jsme v práci spokojeni. Daně jsme měli jen z příjmu jako zamestnanci, platili a podávali jen v ČR. Přesto nám uznali kindergeld. Všade ale naokolo slyším od sousedů, že jim kindergeld berou, nebo chodí kontroly. Jednou jim přišlo že mají všechno vrátit. - za několik let. Mám se něčeho obávat? Přijdou mi tyhle informace zmatečný od fingovaného pobytu po pani pracujúcí v Německu. Manžel si těď chce založiť s. r. o. Změní se naše situace? Chtěla by to vaše vlastní zkušenosti. Prijde mi že je to podáváné z osoby na osobu a celé se to pak zaplétá. Když hledám info na netu jsem z toho zmatená ještě víc.
Také máme kindergeld, manžel žije a pracuje ale v Německu, já žiju v ČR a jezdíme za ním vždy na 14 v měsíci...určitě jste také museli projít procesem přiklepnutí kindergeld jako my a pokud jste tam uvedli všechno tak jak je po pravdě, že bydlíte v Německu ale pracujete v ČR, kde odvádíte daně a kindergeld vám i tak dali, tak bych se teda vůbec nebála. A o kontrolách nic nevím, u nás nikdo nebyl, ale my máme uvedené bydliště v Čechách. Myslím si, že v Německu je byrokracie hodně velká a jak píšu, pokud jste prošli celým procesem s kladným výsledkem, uvedli informace podle skutečnosti, není co řešit 🙂

Je to celé zvláštní