Jaká je příjmová hranice pro přídavek na dítě?
Dobrý den, maminky, ženy, prosím Vás, chci si zažádat o přídavek na dítě, jakou částku nesmím překročit ohledně příjmů? Dohromady mám i s alimenty měsíčně 25-26 tis., dosáhnu na přídavek na dítě?🤔
Co znamená žádat zpětně 3 měsíce? Můžu žádat za listopad 2024, prosinec 2024 a leden 2025? 😉😶 A oni mi pak vyplatí dávku za předešlé 3 měsíce? Takže poté přijde částka za ( celkem) 4 měsíce dohromady v jednom dni ??? Snad to píšu smysluplně, ale vůbec tomu nerozumím, děkuji za pochopení a pomoc 😊❤
Myslím, že stále platí, že musíte mít méně než 3,4 násobek životního minima. Najeď si na netu na kalkulačku pro výpočet životního minima a spočítej si to. Ať víš, zda má vůbec cenu žádat.
Nevim jak je to s vyplacenim zpetne, jestli to vubec lze. Ten prijem je za predchozi kvartal (takze rijen, listopad, prosinec) urci, jestli mas narok na davky v dalsim kvartale - leden, unor, brezen. kazdy mesic pak prijde pridavek na dite. Ne dohromady za cely kvartal. Pak se zase zadavaji prijmy za další kvartál, podle ktereho bud budes nebo nebudes mit narok nasledujici mesice. Nejsem si jista, ale myslim, ze sice muzes nejaky mesic mit vic, pocita se prumer.
Zpětně lze, vyplatí pak vše najednou, také jsem využila, jen je třeba doložit příjmy za příslušné čtvrtletí, nejlépe zkusit zažádat a nezkoušet si to počítat sama, protože ne vše se do rozhodných příjmů počítá, třeba takový daňový bonus za děti ve výplatě, to byl důvod,proč jsem si myslela, že nemáme nárok, protože dle kalkulačky to nevycházelo, nestačí prostě zadat příjem z výplatní pásky...
Kolik mas deti a vek? To je celkem dulezite. Zivotni minimum se odviji od poctu osob a i veku deti. Kdyz budu predpokladat jedno dite do sesti let je zivotni minimum na tebe a dite 23630( jiz nasobek). Secti si tvuj cisty prijem bez danoveho bonusu ( 1267 za mesic ) na dite a výživné za cele predchozi ctvrtleti tj ctvrte ( rijen,listopad,prosinec) a vydel trema. Pokud ti castka presahuje onech 23 630,je mi lito nemas narok. Pokud by si chtěla zpetne tri mesice, musela by si dolozit tvrtleti treti co je cervenec,srpen ,zari. A vyplaceli by za mesice listopad, prosinec,leden.
Ahoj, znovu otevírám diskuzi, za jak dlouho se ozvou z úřadu ohledně příspěvku na dítě? Žádost podána 5.2.2025, za jak dlouho se Vám ozvali? S příspěvkem začínám...Děkuji.
Ono zalezi ktery urad to dela. Ale cca 14 dnu to trvat asi bude. VJendovi to vidis.

Odpovim jen na cast, pac vyplaceni atd je pro me nepochopitelny, byt je to pry logicke 🙈🤣
Zazadej pres Jendu - jednoduche, navede te to.. tad budes dokladat 10-11-12/24.. respektive ti to musej potvrdit v praci 👌🏻 prijde jim to do datovky.. pak tam doplnis dite a aliky co beres.. a oni se k tomu vyjadri.. na zbytek odpovi nekdo chytrejsi..