icon

Kdy nastoupit na rodičovský příspěvek po mateřské dovolené?

lucie7324
2. lis 2021

Ahoj, buď jsem hloupá nebo jen zmatená ,ale jsem už bezradná 😄 známá mě buď zmátla a nebo má pravdu,já tomu nerozumím,ale do teď jsem si myslela,že se na rodičák nastupuje za 28 týdnů od nástupu na mateřskou, takže jakoby za půl roku??? Já šla 8 týdnů před,takže by to vycházelo někdy okolo prosince,kdy malému budou 4 měsíce, známá mi ale řekla,že až v únoru, až v půl roce dítěte,zřejmě to brala až od porodu. Kdy tedy bych měla nastoupit, vyplňuji žádost a nevím si rady. Na mateřskou jsem nastoupila 16.6. 2021,kdy to tedy vychází?Děkuju za rady

emamaira
2. lis 2021

Je to 28 týdnu od nástupu 🙂 zadala jsem minulým měsíc a bylo to tak 😀

bara_13
2. lis 2021

@lucie7324 196dni od data nástupu na mateřskou. 😉

hezz17
2. lis 2021

Ale navazovat nemusi ne? Ja nsem mela materskou, pak vybranou dovolenou a pak az rodicak.

lenoulinkaa
2. lis 2021

28.12. Ti skončí ppm. O rodicovsky příspěvek si můžeš požádat od ledna. Za prosinec to nemá cenu. A souběžně k tomu můžeš čerpat hned po skonceni ppm řádnou dovolenou.

tasimia
2. lis 2021

@lucie7324 já šla v šestém a mateřská mi skončila v prosinci. Je to fakt pulroku 🙂. Ale od nástupu, ne od narození dítěte. A skončí ti 28.12 🙂.

nagojka
2. lis 2021

Ja sem asi hrozne hloupa ale...,🤔🤔na materkou jsem taktez nastoupila 16.6. a koukam ze jsem nejspis blbe pocitala ja myslela ze mi pmm skonci 16.12..tady pani nastoupila taky 16.6. a radite ji konec 28.12.muzete mi tedy prosim ujasnit jak se to pocita?taky sem vcera podavala zadost a ocividne sem to cele zkonila...🤔🤔🤔

maxulekapcule
2. lis 2021

A to cerpani dovolene... Nemuzu soucasne uz pobirat rodicak?

tasimia
2. lis 2021

@maxulekapcule můžeš.
Já měla za leden dovolenou + Rodicak. Vše zaplaceno v únoru.

maxulekapcule
2. lis 2021

@tasimia super, diky ;)

lenoulinkaa
2. lis 2021

@nagojka si to spocitej s kalendářem. Je to rovných 28 týdnů od nástupu.