icon

Konec rodičáku a nástup na úřad práce. Poradíte mi, prosím?

martinaa81
9. dub 2020

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit? Tento týden dvojčata oslavila 4.narozeniny,do práce bohužel nastoupit teď nemohu, tudíž jsem se k 31.3.2020 domluvila na výpovědi. Jak rychle se musím hlásit na úřad práce, jde mi hlavně o sociální pojištění. Domnívám se, že by to mělo stačit až po té co obdržím nějaký dopis o ukončení pobírání RP, je to tak?
Děkuji
Martina

j.a.n.i
9. dub 2020

@martinaa81 Sociální pojištění za tebe UP rozhodně neplatí... A jinak když si v práci skončila ke konci března, tak teoreticky stačí kdykoliv v dubnu, ovšem reálně nemáš na UP co pohledávat, pokud nemůžeš nastoupit do práce. Proč se nepřihlásíš na ZP jako osoba pečující o děti?

martt
9. dub 2020

@martinaa81 Řešila jsem to v září. Akorat já jsem se hlasila hned na pracak a pak hned na zdravotní pojišťovnu kvuli zdravotnímu pojištění. Když budeš čekat než ti přijde dopis tak můžeš čekat dlouho. Mne dopis přišel o ukončení rodičáku až v říjnu, rodičák mi končil už k poslednímu srpnu. Každopádně pokud nemůžeš nastoupit do práce , tak se nahlas jen na zdravotní po pojišťovnu s tím, že řádně a celodenne pečujes o své děti, a že z toho důvodu nemůžeš nastoupit do práce.

monca98
Odpověď byla odstraněná