Konec RP o 10 dní dříve než nástup na druhou MD
Holky prosím,nevíte náhodou jak to je když mi poslední rodičovský příspěvek přijde v květnu(za duben), ale na druhou mateřskou nastupuji az 11.5.2017.Nevím jak je to s pojistěním v době těch 10 dnů...??Nerada bych měla pak nejaké starosti...díky moc
Dítku budou tři roky az na konci května..
Tak dle mě ten měsíc nebudeš pojištěna, protože rp chodí zpětné. Tak buď si zdravotní zaplatíš sama a nebo půjdeš na ten měsíc na pracák. Ale možná se mýlím.
Rodicovskou dovolenou mas do tri let veku ditete, to za tebe plati pojisteni stat. Je to nezavisle na tom, kdy vyberes rodicovky prispevek. Nastupujes az po tretich narozeninach na tu dalsi MD?
no na pracák nepůjdu,když jsem zamestnana..proto říkam ze poslední rodičák mam za duben a 11.5. nastupuji na MD.Takže mi jde o dny 1.5-10.5.
Nastupuješ na mateřskou, takže jsi předpokládám zaměstnána na neurčito a máš platnou smlouvu. V tom případě to neřeš, zdravotní zaplatí stát, protože jsi na rd (předpokládám, že nahlášenou ji máš do tří let dítěte). Já u prvního dobrala rp v lednu a na md nastupovala v srpnu. Ale stále jsem byla na rd, i když bez peněz, takže nebylo třeba nic řešit.
Jsem v teto situaci. Rodicovsky prispevek jsem vybrala k poslednimu unoru a dcera ma tri roky 21.3. Takze tech 21 dni nepobiram nic, ale ani si nic neplatim. Nikde jsem nic nehlasila.
Taky se pridavam. Nevychazi mi to cca o 14 dnu asi. Platba rodicovske mi konci k 31.3. Cekam dvojcata Tp je az 14.6.2017, pokud pujdu 8 tydnu pred na Md, tak +/- 14.4. . V praci mam ale hlasenou materskou do 3 let veku dcery a to bude sz 30.11.2017. Kdyz jsem chtela rodicak prodlouzit, takmi na socialce rekli, ze to nemam resit, ze mam radeji vybrat vsechny penize na malou a tech 14 dnu neresit. Pocitam, ze asi porodim driv . Mozna uz v kvetnu cisarem. Vazne nevim. Po porodu ja nebo manzel vsechno oblitame a doresime.
@lovelylion Nemáš co řešit, pokud neporodíš už v březnu a to snad ne 😉
Holky mooooc díky...👍👍👍 nikde jsem o tom nic nenašla,takže moooc děkuji za rady😉
@j.a.n.i diky

@silvie001 No, pojištění řešit nemusíš, to je uhrazeno státem i když jsi na MD jen část měsíce. Akorát nepíšeš kolik je dítku, tedy jestli nemusíš řešit se zaměstnavatelem že by ti RD končila dříve a měla si tam prodlevu, kdy bys měla pracovat.