icon

Měsíc na neschopence, přišla na vás kontrola?

demukla
29. čer 2017

Dobrý den holky, mam jen takový menší dotaz. Cely mesic červenec budu na neschopence , pak od srpna nastupuji na dovolenou a rovnou na mateřskou .... nic zásadního mi neni ( jako rizikové, nebo nějaký problém ) , jen proste nemůžu delat tu praci,co dělám... (Mam vycházky od 12-18h) a tak me jen zajímá, stalo se vám některé , ze během toho jednoho měsíce, co uz vas platí socialka, na vas přišla kontrola? Nebo chodí treba při delším marodeni? Snad me chápete 😬... děkuji za odpovědi

agnes2ivory
29. čer 2017

@demukla jsem na rizikaci mesic a zatim nikdo neprisel. Ale sestricka u dr rikala, ze chodej fakt namatkou, ze na jiny pani byli uz prvni tejden, co ji platila socialka. Ja vychazky dodrzuju. Chodi pry mezi 8 a 17, jsou to taky jen lidi s pracovni dobou 🙂 mimo chodi udajne jen na udani, kdyby te nekdo napraskal 🙂

adusku
29. čer 2017

Já jsem doma už od února a stále nic 🙂
Ne že by mi to vadilo 😀

blaablaablaa
29. čer 2017

nespoléhala bych se na to, že později chodí jen na udání - ano, jsou to úředníci, ale ti, kteří dělají kontroly, opravdu nemají padla v 17. hodin a šmitec. Měsíc se to snad vydržet dá 🙂

terry1512
29. čer 2017

Chodí prakticky kdykoliv. Můžou až do 22 hod. A ráno od 6hod. I víkendy. Někdy tak nepřijdou vůbec,jindy 5x v jednom měsíci. Kontrolu si může vyžádat i zaměstnavatel. Popřípadě nějaká příliš aktivní spolupracovnice dá bonz.

swetlusska
29. čer 2017

chodí, ke mě nepřišli, ale já to dodržovala asi 5 měsíců a bylo to peklo nesmět nikam mimo ty hodiny. Rodina se mi smála, že musím být doma v 19 hod, že to přeháním, ale já to teda radši dodržovala, i přes léto, protože kdyby přišli a musela jsem vracet nemocenskou, tak bych byla totálně švorc...

ttm
Autor odpověď smazal
kvietorka
29. čer 2017

@ttm prosim jak se prepisuje ta adresa na neschopenke? chci jit na tyden k nasim na Moravu a nevim jak zmenit docasne adresu.

ttm
Autor odpověď smazal
blahova_andrea
29. čer 2017

@kvietorka taky jsem měnila adresu. ale já kvůli stěhování. domluvíš se u dr. a oni ti to změní. mě to přepsali i přímo na tom papírku, co si necháváš u sebe pro případ kontroly

demukla
autor
29. čer 2017

@blaablaablaa jo ja vím , ne ze bych jako byla venku 24hodin... jde mi jen o dva dny v červenci ... tak snad zrovna nikdo nepřijde 😁... děkuji ale za odpoved

pataja
29. čer 2017

@agnes2ivory
Mají padla v 16,00, později chodí prakticky jen na základě udání, popř. když mají nějakou větší kontrolní akci.

marki00
29. čer 2017

Já byla loni od ledna do května v PN a nikdo nepřišel. Teď jsem doma od března a taky zatím nikdo. Ale vycházky dodržuju, je to sice trochu omezené, ale jsem vděčná za to, že jsem mohla zůstat doma, když mi bylo tak špatně.

agnes2ivory
29. čer 2017

@pataja dokonce jen do 16 🙂 ale stejne je to blby. Driv mely tehotne vychazky neomezene. To bylo lepsi. Sla bych si nakoupit kdyz mi je zrovna dobre 🙂

blaablaablaa
29. čer 2017

@pataja z podstaty je to podle měho prostě nesmysl, že by kontroloři měli ve čtyři padla. To by byly vycházky jako takové k ničemu.

agnes2ivory
29. čer 2017

@blaablaablaa nemam to overene primo z uradu, ale sestra jeste rikala, ze to ani nedela specialni clovek. Ze na to nejsou extra lidi. Ze to delaji normalne urednici, maji proste dny, kdy jsou v terenu. A maji normalne odpoledne padla, pokud neni opravdu nejake udani nebo velka kontrolni akce. Ale ne abyste se tu do me za to poustely - opakuji ze to neni z me hlavy - jak jsem koupila, tak prodavam. Upozornuji, ze je to jen od sestry od lekare, tak aby na to nekdo nespolehal a pak mi nedal na budku 😀

blaablaablaa
29. čer 2017

@agnes2ivory můj táta je státní úředník - a mají normálně odpolední 🙂 a ne pouze na udání 🙂 já bych se jen tímhle nenechala zbytečně ukolébat 😀

agnes2ivory
29. čer 2017

@blaablaablaa moje kamaradka je taky statni urednik a zadny odpoledni teda nema 😀 ale mne je to fuk hele, jak rikam - ja na to nespoleham a vychazmy uzkostlive dodrzuju. Dokonce kdyz bylo za pet jedna, tak jsem sedela v aute,nez klapne cela, abych neodjela s malym k babicce a oni neprisli za dve minuty jedna 😀 ja jsem ten typ co by me zarucene vyhmatli 😀

blaablaablaa
29. čer 2017

@agnes2ivory tak to taky záleží, co dělá za práci 🙂 já kdybych byla na neschopence, tak mě vyberou hned první den, jak se znám 😀

agnes2ivory
29. čer 2017

@blaablaablaa presne to si myslim - jednou bych prisla o deset minut po vychazkach a uz bych tu mela papirek 😀

demukla
autor
29. čer 2017

Ja prave s prvním ditkem byla doma od zacatku a přišla na me kontrola po necelých dvou měsících . ,, moc příjemný pan,, vycházky jsem mela od 12-18h a přišel na kontrolu v 11:50! No úplně jsem koukala. Me prave jen zajímalo jestli se některé z vas stalo , ze přišla kontrola hned během prvního měsíce?😬👍🏻

kvetinkajita
29. čer 2017

Já sem měla neschopenku od pulky prosince doted....a nikdo nepřišel 🙂 O víkendech sem doma nebyla vubec tak mám asi hodně štěstí :D

mku
29. čer 2017

Jsem doma od ledna, nemocenskou jsem ukoncila pred dvema dny a za celou dobu kontrola zadna... ale je pravda, ze jsem se snazila drzet vychazky a kdyz jsem chtela odjet treba na par dni k rodicum tak jsem to doktorce hlasila...

ivuse20
29. čer 2017

já byla na neschopence od prosince do června a ani jednou tu nebyla

ploutvicka59
29. čer 2017

Ja chtela zmenit adresu na týden...Bydlime na druhem konci Prahy,mama leti na dovolenou a nema kdo hlidat a vencit psa..Pry by to bylo strasny papirovani...Napsala hlášení pro socialku s cislem bytu,aby bylo jasny,ze se vazne nekde neflakam na dovoleny😝 Sama mi rekla,ze to na socialku posle co nejbliz tomu datu co jsem u mamy a oni nez to zacnou nejak resit budu zpátky😀 Jinak me pry muze z neschopenky pustit na tri dny ze zakona...Ale to asi maximalne v pripade stehovani,pohřbu a svatby-kde bych byla za svedkyni...Jinak u me kontrola jeste nebyla...a to jsem doma od zacatku června...Ale je pravda,ze ted jak zacinaji prazdniny,zacinam se bat a hodlam ty vychazky (12-18) fakt dodržovat...Za tu kulatou nulu mi tech par hodin navic nestojí..Venku bude stejne vedro a to mi nedela dvakrat dobře,opalovat se stejne nemůžu a kdyz bude tak jako dneska,tak jsem v klidu..nemam co na sebe😀😀😀

lenickakl
30. čer 2017

Vychazky do 17, kontrola 17:10.

pikl
30. čer 2017

Byla jsem na neschopence od půlky prosince do června a kontrola nepřišla nikdy. Vycházky jsem ale dodržovala, to by mi za ten stres nestálo. Snažila jsem se ale objednávat k lékařům mimo vycházky, tím pádem jsem se dostala ven skoro na celý den a kdyby přišla kontrola, tak by se nic nestalo