Musím se na rodičovské hlásit na Úřad práce?
Zdravím,chtěla bych se zeptat na zkušenosti jestli někdo nema.. Jsem zamestnana u firmy ale momentálně na rodicaku u firmy chci dat ale vypoved protože jsem si nasla jinou práci,moje otázka je když dam vypoved třeba k datu 12.6.,ale nástup do nové práce bych měla od 1.8.musím se hlásit na úřad práce když pobiram rodicak? A druhá otázka když nastoupim do nové práce ale rodičovský příspěvek mam až do příštího roku,bude mi normálně chodit i když budu v práci nebo proste zanikne? Děkuji
Když pobíráš příspěvek, tak za tebe pojištění platí stát. Takže nikam nemusíš. A pracovat můžeš normálně. Bude ti chodit výplata i RP. Já jsem měla souběh 9 měsíců, bylo to fajn.
@andelka ja ho mám prave do příštího roku do května takže k výplatě to bude fajn a malá půjde od září do školky,dala jsem si ho na dyl protože jsem myslela ze ji nevezmou když má až v listopadu 3 ale vzali ji tak půjdu do práce.. a do původní prace se vratit kvůli dojíždění a směnám nemůžu.. ještě se chci zeptat jestli nevíte chodila jsem při rodicaku na brigádu na DPP ale tam chci taky skončit ale podepsala jsem tam ten růžový papír skrz poplatníka jak to bude ted když nastoupim do nové prace?
@andelka ja ho mám prave do příštího roku do května takže k výplatě to bude fajn a malá půjde od září do školky,dala jsem si ho na dyl protože jsem myslela ze ji nevezmou když má až v listopadu 3 ale vzali ji tak půjdu do práce.. a do původní prace se vratit kvůli dojíždění a směnám nemůžu.. ještě se chci zeptat jestli nevíte chodila jsem při rodicaku na brigádu na DPP ale tam chci taky skončit ale podepsala jsem tam ten růžový papír skrz poplatníka jak to bude ted když nastoupim do nové prace?
@jajik63 To asi budete podepisovat v nové práci.
@jajik63 No, tak k 12.6. uz fakt výpověď dat nestihneš... A jinak pokud ji das k 12.7., tak ti pracovní pomer skonci k 12.9., takže zadnou díru nikde mít nebudeš.
@j.a.n.i jo myslela jsem k 12.7.preklikla jsem se 😀 ale dam to dohodou ze dne na den,naštěstí tam v práci to jde se dohodnout ze mi nebude běžet výpovědní lhůta..
@j.a.n.i tu DPP mám v plánu ukončit 11.7.to bych měla poslední směnu a do nové práce nastoupim 4.8.to už tam teda mužu podepsat?
@jajik63 Ano, ale fakt musi být ukončena, dost casto se deje to, ze se akorát prestanou planovat smeny, ale dpp bezi az treba do konce roku. Takže pohlidat, ze ji opravdu ukončí.
@jajik63 Ano, ale fakt musi být ukončena, dost casto se deje to, ze se akorát prestanou planovat smeny, ale dpp bezi az treba do konce roku. Takže pohlidat, ze ji opravdu ukončí.
@j.a.n.i hlavně teda ted jsem se divala ze jsem měla smluvu do 30.6.a prodloužení mi nedali podepsat 🤷🏻♀️ a zítra mám mít směnu

Když pobíráš příspěvek, tak za tebe pojištění platí stát. Takže nikam nemusíš. A pracovat můžeš normálně. Bude ti chodit výplata i RP. Já jsem měla souběh 9 měsíců, bylo to fajn.