icon

Nejsem s otcem miminka, nežiji sama. Žádost o porodné

kedlubca
30. srp 2016

Zdravím,
Mam dotaz. Čekám druhé miminko,ale s otcem jsme šli od sebe, když jsem byla v necelém 3.měsíci.( Vysvětlovat, proč nejsme spolu nebudu 😉 ) Víceméně jsme se k sobě vratili s otcem od starší malé, spolu jsme se teď přestěhovali do bytu. V lednu se malá narodi a ja se ptam,zda budu moct žádat o porodne? Budou resit pritelovi prijmy nebo otce miminka? Jsem na RD(3 880,-, lednu mi prijde poslední). Dekuji

j.a.n.i
30. srp 2016

@kedlubca Příjmy otce mimina.

tery_s
31. srp 2016

@kedlubca žádat můžeš určitě, jestli to vyjde je otázka jiná. Budou brát příjmy tvé a otce dítěte, který je zapsán v RL.

kedlubca
autor
31. srp 2016

No jenze ja otce male asi do RL dávat nebudu...

tery_s
31. srp 2016

@kedlubca to je docela hloupost, ty nechces žádat od něj alimenty ? Zkus se tedy zeptat přímo na úřadě, jak je to potom bráno.

majovasnazilka
31. srp 2016

Ahoj, pokud seš s otcem miminka aspoň trochu zadobře požádej ho, ať ti napíše prohlášení, že spolu nežijete ve společné domácnosti, po porodu běž na soud a zažádej o alimenty, aždopádně ho uveď do RL, měla jsem to stejné a porodné mi přiklepli, sociálka otce na základě těchto dokladů vyloučí z okruhu společně posuzovaných osob 🙂 ovšem pokud máš jiného partnera, se kterým sdílíš společnou domácnost, budou je zajímat jeho příjmy. 🙂

kvakuska
31. srp 2016

@kedlubca a není náhodou porodné jen na první dítě? 😠

kedlubca
autor
31. srp 2016

@kvakuska ne neni!!!

kedlubca
autor
31. srp 2016

@majovasnazilka no praveze nejsme absolutne za dobre,jsme na noze,ale maximalne....takze tak ☹

majovasnazilka
31. srp 2016

@kedlubca Ajaj, no zkus se zeptat na úřadě, ale bez toho jeho potvrzení to nejspíš nepůjde, ale o porodné lze žádat myslím až rok zpětně, třeba se umoudří,vždy´t se nemusíte ani vidět, ať ti to pošle poštou 🙂 Otázka je, jestli to má cenu, pokud přítel, kterého máš teď pracuje, dosáhne na to porodné málokdo 😒

kedlubca
autor
31. srp 2016

@majovasnazilka s otcem mimi je to složité.chce zacit po porodu boj o malou,tudiz s nim nechci mit absolutně společného. Tak pritel s e kterym ziji nema zas takovs plat a bere se tam i muj prijem,ktery mam prakticky nulovy. Uvidime co z toho bude.

j.a.n.i
1. zář 2016

@kedlubca Ale s uz navzdy budes mit neco spolecneho... A to dite.