Porodné. Co a jak doložit?
Ahoj holky potrebuju poradit chci zadat o rodicovsky příspěvek chtějí potvrzení o příjmu ale mám problémek já byla na rizikovým a přítel byl na pracáku tak co nebo jak mám dokládat jsem v tomhle úplně hloupá, moc děkuji za pomoc
@adula000 předtím jsem byla normálně zaměstnaná když jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem byla dva měsíce na nemocenské a pak si mě převzal gynekolog na rizikové
@kajdul1551 no tak to si asi byla na nemocenské až do porodu nebo do mateřské ne? To že si tě převzal gynekolog, to znamená co, prostě pořád nemocenská ne?
@adula000 jojo pořád nemocenská promiň, pak jsem přešla na mateřskou tak právě nevím když jsem byla od začátku na nemocensky co mám doložit
@kajdul1551 no já to moc nechápu, v úvodu píšeš o rodičovském příspěvku a název je porodné? tak o co chceš žádat tedy? U rodičovského příspěvku vyplníš jen žádost, u porodného se dokládá příjem za nějaké čtvrtletí před porodem,
@adula000 je já se zpletla myslela jsem porodné ne rodicak to jsem tam napsala omylem mě šlo o to že chci zažádat o porodné vím že se mají dokládat čtvrtletní příjemy ale právě nevím jak to mám doložit když přítel byl na pracáku a já na nemocenské jestli musím doložit že jsem marodila nebo jestli od zaměstnavatele
@kajdul1551 podle mě máš doložit formulář - potvrzení o čtvrtletním příjmů, tam by měla být kolonka, že si byla na nemocenské nebo něco takového a to samé přítel, taky vyplní ten formulář a tam zaškrtne, že byl na pracáku.
@kajdul1551 ano doneses vypsány formulář o čtvrtletním příjmu a do kolonku vypíšeš nemocenská a částku a to samy vypíše i chlap akorát ze tam bude ze byl na pracaku. Oni si ho už vyhledání .

a ty si byla zaměstnána ? pokud byl přítel na pracáku, tak v tom formuláři tam nějaká takhle kolonka je a oni si to dohledají.