icon

Porodné. Co a jak doložit?

kajdul1551
5. srp 2021

Ahoj holky potrebuju poradit chci zadat o rodicovsky příspěvek chtějí potvrzení o příjmu ale mám problémek já byla na rizikovým a přítel byl na pracáku tak co nebo jak mám dokládat jsem v tomhle úplně hloupá, moc děkuji za pomoc

adula000
5. srp 2021

a ty si byla zaměstnána ? pokud byl přítel na pracáku, tak v tom formuláři tam nějaká takhle kolonka je a oni si to dohledají.

kajdul1551
autor
5. srp 2021

@adula000 předtím jsem byla normálně zaměstnaná když jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem byla dva měsíce na nemocenské a pak si mě převzal gynekolog na rizikové

adula000
5. srp 2021

@kajdul1551 no tak to si asi byla na nemocenské až do porodu nebo do mateřské ne? To že si tě převzal gynekolog, to znamená co, prostě pořád nemocenská ne?

kajdul1551
autor
5. srp 2021

@adula000 jojo pořád nemocenská promiň, pak jsem přešla na mateřskou tak právě nevím když jsem byla od začátku na nemocensky co mám doložit

adula000
5. srp 2021

@kajdul1551 no já to moc nechápu, v úvodu píšeš o rodičovském příspěvku a název je porodné? tak o co chceš žádat tedy? U rodičovského příspěvku vyplníš jen žádost, u porodného se dokládá příjem za nějaké čtvrtletí před porodem,

kajdul1551
autor
5. srp 2021

@adula000 je já se zpletla myslela jsem porodné ne rodicak to jsem tam napsala omylem mě šlo o to že chci zažádat o porodné vím že se mají dokládat čtvrtletní příjemy ale právě nevím jak to mám doložit když přítel byl na pracáku a já na nemocenské jestli musím doložit že jsem marodila nebo jestli od zaměstnavatele

adula000
5. srp 2021

@kajdul1551 podle mě máš doložit formulář - potvrzení o čtvrtletním příjmů, tam by měla být kolonka, že si byla na nemocenské nebo něco takového a to samé přítel, taky vyplní ten formulář a tam zaškrtne, že byl na pracáku.

pginka
7. srp 2021

@kajdul1551 ano doneses vypsány formulář o čtvrtletním příjmu a do kolonku vypíšeš nemocenská a částku a to samy vypíše i chlap akorát ze tam bude ze byl na pracaku. Oni si ho už vyhledání .