icon

Přechod z mateřské na rodičovskou, kdy přijde RP?

dydlisek
5. srp 2016

Ahoj,moc vás prosím o odpověď.
Dne 14.července mi skočila mateřská.Dnes mi přišla část peněz,asi za těch 14 dnů v červenci.Zajímalo by mě,jestli mi už teď příjde i rodičák za 2 týdny v červenci nebo až příští měsíc?Jde mi o to,že mi z účtu strhávají inkaso apod,tak ať tam mám dost peněz a nejdu zbytečně do mínusu.
Mockrát děkuji.Verča

blahova_andrea
5. srp 2016

no a máš už o rodičák zažádáno? sám totiž nepřijde. také záleží kolik ti dělala mateřská. pokud ti i ta část za dva týdny přišla vyšší než kolik sis žádala o rodičák, tak ti nic nepřijde. pokud je nižší. např. žádala jsi rp 7000, ale došla ti mateřská 5000, tak ti ještě dojdou 2000. pokud jsi žádala 7000 rp, ale došla ti mateřská 8000, tak tento měsíc nic a až od příštího ti bude chodit žádaná částka. snad jsem to napsala srozumitelně 😅 mě to kdysi taky zmátlo 😀

dydlisek
autor
5. srp 2016

@blahova_andrea O rodičák jsem žádala už v červnu.Přišlo mi 5700 Kč a rodičák by mi měl chodit 7100,-. Takže ještě můžu očekávat "pár drobných" 🙂 🙂
Mockrát díky.Já jsem se právě zapomněla zeptat,kdy příjde první rodičák.

astyna
5. srp 2016

Ono ti už ani víc přijít ten měsíc nemusí. Já jsem jeden měsíc dostala 15000 PPM a za těch 14 dnů zbývajících už nic, protože PPM mi přesáhlo nejvyšší rodičák.

blahova_andrea
5. srp 2016

@dydlisek jj, tak to ještě dojde ten rozdíl 😉