Průměr příjmů nebo každý měsíc zvlášť? Jak na přídavky na děti?
Anonymně protože, se trochu stydím, nikdy jsem o žádné příspěvky nežádala. Počítá se průměr rozhodných příjmů za dané čtvrtletí a nebo se každý měsíc posuzuje zvlášť? Dále by mě zajímalo zda se do tohoto čtvrtletí počítá i vratka daní, která dorazila v květnu. Děkuji
Počítá se průměr, vratka daně by měla spadat do prvního čtvrtletí, např. výplata za březen je sice taky vyplacena až v dubnu, ale počítá se jako březnový příjem, ale nejsem odborník na dávky, či účetní...Do rozhodných příjmů se nezapočítává daňový bonus (ten se vztahuje k daňovému zvýhodnění za vyživované děti), může být součástí jak měsíční výplaty, tak roční vratky daně.
Já sice neporadím, jen povím, že Vás chápu, že se stydíte, ale mám potřebu říci, že nemáte za co... Měla jsem to obdobně, ani jsem nezkoušela, pak jsem litovala, prakticky jsem obírala jen děti... Teď jsem jim z příspěvku našetřila na přestavbu pokojíčku...
Průměr za čtvrtletí a počítají se tam i daně a vše... Nezajímá je, že to bylo za celý rok, prostě ti to přišlo jako březnová výplata a nazdar.

Ano počítá se vše i daně