Aktuální zkušenosti s lázněmi po operaci slepého střeva
Ahoj holky 🙋
Máte někdo, prosím, aktuální zkušenost s lázněmi po operaci slepaku? Na netu čtu jen články z roku 2017, kdy podmínka pro splnění nároku, je, nemít hladký průběh. Neměla jsem. Vracela jsem se znovu na sál. Tak by mě právě zajímalo, jak to tedy je. Konkrétní zkušenosti. Moc děkuji 🙂
Ahoj holky ještě jednou 🙋 Obnovuji clscou diskuzi, kterou jsem nedávno založila.
Prosím, další dotaz k věci.
Konečně jsme dořešili různé problémy, které se díky tomuto táhly. Od dvou odborných lékařů mám i ve zprávě zápis o tom, že doporučuji lázeňskou péči. Teď budeme spolu s OL sepisovat tedy návrh. Vím, že pak musím doložit na pojišťovnu a čekat na vyjádření. A mě, prosím, zajímá... Mám stále nemocenskou. Jak dlouho trvá posouzení a "přiklepnutí" nějakého termínu? Jde mi o to, zda mám zůstat v PN, nebo ukončit, a následně, v případě schválení, zahájit novou?
@nikoulinka tuším, že pojišťovna má lhůtu na vyjádření do 30 dní. A nástup do lázní je snad do 6 měsíců od vyjádření pojišťovny? Holky mě určitě opraví, pokud píšu špatně. Ale myslím, že to tak bylo v našem případě. Žádost jsme podávali někdy v půlce srpna, vyjádření jsme měli snad do 14 dní a lázně byly schválené na únor, záleží na naplnění ubytovacích kapacit. Nakonec jsme jeli v listopadu, vzhledem k tomu, že jsem byla těhotná a TP jsem měla v lednu. Mamka žádala taky v srpnu a termín dostala v listopadu. U těch dospělých je místo asi rychleji, než u dětí s doprovodem.
@pavulka ty jo, tak to jsem byla teda trošku naivní 🤣 se lhůtou cca 30 dní jsem počítala. Ale nečekala jsem teda, že nástup na pobyt samotný, má takovou prodlevu 😅 Takže v tom případě můžu normálně nastoupit do práce a pak následně si asi nechám vystavit novou PN. Moc děkuji za reakci 🙂
@nikoulinka tak u nás bylo vyjádření od pojištovny cca do 3 týdnů a to v tom byly vánoční svátky. S tím že dcera v dopise má uvedeno že léčbu musí nastoupit cca do 6 měsíců. Ale prý i zaleží na pojištovne my máme 211 a ty mají právě u dětí lhůtu pul roku. Jinak je to prý do tří měsíců od operace, ale záleží i na volné kapacitě v lázních.
@kessy27 nooo, tak to jsem zvědavá. Já bych samozřejmě čím dříve, tím lépe. Už to chci mít z krku všechno 😅🤦
@nikoulinka tak držim palce at je to vše co nejdříve 🙂 . U nás to bylo časově do měsíce po návratu z nemocnice jsem dávala na pojištovnu. Pak zhruba do tří týdnu přišlo od nich vyjádření. Ale to jsem už byla v kontaktu s lazněma, protože mě pořad strašili tím, že dcera musí nastoupit do tří měsícu od operace tj do 14 února. V lázních plno... a nastupujeme 18 dubna 🙈
@nikoulinka Ja mela kdysi komplikace pri slepaku. Operace probehla v unoru, do lazni jsem jela az v zari, driv nebylo misto. Nevim, jak je to ted, ale asi bych nepocitala s tim, ze zustanes na neschopence az do lazni…
@nikoulinka Já mám lázně po operaci zad, ne břicha, nicméně od podání na pojišťovnu jsem to měla schválené asi za týden, den po zprávě z pojišťovny se mi ozvali z lázní a další dva dny na to jsem jela. Takže těžko dopředu odhadovat, jak dlouho to bude trvat, u mě to byla rychlost.
Holky, nic všem děkuji za vaše reakce 🙂 Já se tedy nechám překvapit 🤣

@nikoulinka mám čerstvoou zkušenost . Teda jedná se o díte, dcera 6 let je aktuálně 2 měsíce po operaci . Operace komplikovaná - prasklo jí to 10 dní v nemocnici , silná antibiotika do žíly. Už při hospitalizaci doktoři mluvili o lazních . Už v propouštěcí zprávě měla napsano, že doporučují lázně, dále musela na dětskou gynekologii ta to také doporučila a to vše se přikládalo u detské, která sepsala žádost na lázně. Aktuálně čekáme na vyjádření.