icon

Alergie na slunce?

kvitulka
29. srp 2016

Ahoj ženy, jelikož vy tu víte skoro všechno, tak vkládám pár fotek a dotaz - mého muže cca 3 roky v létě trápí hnusná vyrážka, ale pouze jen na špičce nosu a na krku. Mudr. nám řekla, že je to forma oparu, ale my si myslíme, že je to alergie na sluníčko. Nepotkala jste se některá s tímto problémem?

Alergie na slunce?Alergie na slunce?Alergie na slunce?
jennyy12
29. srp 2016

Ahoj. Mám to uplně stejně jako muž. Ted zrovna aktuálně. Fotky radši nevložím, to byste se lekli 🙂 ) Včera jsem byla na koupáku a mám slitý celý záda a i obličej. Mě se to dělá i na tvářích, mám uplně zrohovatělou kůži a jsu natekla jak rajče 🙂. Loni v Egyptě jsem se osypala aji na rukách, nohách, břichu, zádech. Byl to fakt hnus. Svědí to jak das. Řešila jsem to už s několika doktorama, protože slunko fakt miluju a žádná prevence na to není. Jen opravdu vysoký faktor opalovacího krému - min. 50 PF a jíst betakaroten, zirtek apod. Nicméně já se vždycky u moře osypu i přez to a pravidelně na dovolených končím u lékaře, pomáhá na to kalciová injekce a mast. A být pak ve stínu, že. Taky mi to hodně otravuje život.

kocour1
29. srp 2016

Ahoj, já mám také alergii na slunce, nepomáhá proti tomu nic - žádné krémy s vysokým faktorem, jen prostě nevystavovat slunci (dělá se mi to nejčastěji v oblasti dekoltu)...na zklidnění jsem vyzkoušela spoustu krémů a nakonec jsem zjistila, že mi nejvíc pomáhá bepanthen - ten to uklidní, nepálí to a nesvědí🙂

maii
29. srp 2016

... a ja bych mela trochu prirodnejsi varianty ;)

1. prevence: silnemu slunicku se vyhybat, pres poledne a tak. Stinit kloboukem nebo ksiltovkou. Ale! Je treba vzdycky kuzi na slunce zvyknout, takze rano a vecer (namazanej) vyjit ven na treba 20-30 min. Na to ale je ted skoro pozde :(
2. misto chemickych filtru v opalovakach bych doporucila nejaky mineralni (zagooglete), klidne i nizsi OF (20...). Fakt je ten rozdil znat. Jsou sice tuzsi a takovy vapenaty, ale fakt doporucuju. Mene je vice.
3. do toho brat vit. B, C a E, kalcium, pivovarni kvasnice, hodne pit. Pokud by to fakt svedilo, tak zyrtec, fenistil, panthenol - ale to fakt jen jako zachranu, nebrala bych to dlouhodobe.

xpila
29. srp 2016

@kocour1 V oblasti dekoltu to jsou v naprosté většině potničky, ne alergie. Příznaky jsou podobné, ale alergie je mnohem horší...

kocour1
30. srp 2016

@xpila potničky ale nesvědí, nepálí a nebolí, kdežto tohle je velmi nepříjemné a postupně s vystavováním se více slunci to přechází na ruce, nohy...mám i od lékaře alergii potvrzenou a naopak co znám lidi, kteří tím trpí, tak to mívají ve většině případu právě v dekoltu...spíš na obličeji jsem se s tím u nikoho zatím nesetkala.

xpila
30. srp 2016

@kocour1 Já alergii mám, tak vím, co dokáže. A i potničky právě svědí a jsou nejčastěji v dekoltu. Já naopak alergii v dekoltu mívám málokdy.