Alopecie. Máte někdo? Jak jste na onemocnění přišli?

jitkas12
20. kvě 2021

Dobrý den.Mate někdo z vás Alopecii?Jak jste na onemocnění přišly?Já byla včera u kadeřníka a našla mi ve vlasech velkou lysinu.Rekla mi ať si dojdu k lékaři na odběry že by to mohla být alopecie?Tak by mně zajímaly vaše zkušenosti.Dekuji

eva118
20. kvě 2021

@jitkas12 ahoj, má ji manžel a dcera

jitkas12
autor
20. kvě 2021

A jaké měli příznaky?lysinu ve vlasech?

jitkas12
autor
20. kvě 2021

A jak se to léčí? Přes kožního lékaře?

eva118
20. kvě 2021

Ano, lysiny ve vlasech, nejdříve proběhly krevní testy, pokud se nic neprokáže, tak odešlou ke kožnímu, který napíše kortikoidní mast. Buď zabere, nebo ne. Já jsem se rozhodla pro dceru zvolit jinou léčbu, ale ta není hrazená ze zdravotního pojištění, manželovi holá hlava nevadí, mi taky ne, ale dcerku tak nenecháme. Je to autoimunitní onemocnění, kdy imunitní systém napadá vlasové cibulky.

volfikovi
21. kvě 2021

Já nemám vyloženě lysinky, ale dlouhodobě přicházím o vlasy. Mám je slabé a málo, je mi vidět kůže . Teď jdu na trichologicke vyšetření, uvidím kam se to hne a co mi řeknou. Kožní mi nepomohl . Případně zkusit centrum zdravých vlasů , nemocnice na Vinohradech Praha .

jitkas12
autor
23. kvě 2021

Zdravím vás.Tak alopecie potvrzená u obvodního lékaře.Udelaly mi odběry tak jsem zvědavá jak dopadnou.Mam zadanku na kožní ale objednací lhůty tak 2 měsíce.Mam se prý vyhýbat stresu ten to hodně ovlivňuje.Tak teď budu čekat na vyšetření na kožním a uvydim co mi řeknou.

tynka9
23. kvě 2021

Manžel měl svého času lysinu ve fousech, průměr cca 5 cm ve finále. Na kožním na něm vyzkoušeli první poslední. Nakonec mu jeden primář řekl, že těch příčin může být mraky, většinou to bývá projev zánětu někde v těle. Ale přijít na to kde a proč... že je to složité. U něj nakonec pomohlo vytržení osmičky.

eva118
23. kvě 2021

@tynka9 Ano , příčin je hodně, proto se dělají ty krení testy, aaby se vyloučily alergie, málo vitamínů apod, to vše může vyvolat alopecii. já myslím, že se jí to spustilo po očkování v pěti letech, prý to bývá časté.