icon

Bolest břicha nad pupíkem po porodu. Může jít o kýlu?

zuzinna6
27. pro 2024

Ahoj, jsem 3 měsíce po porodu, třetí císařský řez. Během porodu došlo k poškození močového měchýře, takže 14 dní Vrbka, pak zjištěn zlatý stafylokok v moči.. samé radosti..

Ale trápí mě bolest nad pupíkem, cca 2 prsty.
Objevila se už zhruba v půlce těhotenství, trvala zhruba dva dny a přešla. Nemohla jsem se tedy moc otáčet na posteli atd, ale to jsem přičítala těhotenství.
Pred nekolika dny se bolest objevila znovu. Nejprve jen rano po probuzeni. Lokalizovana intenzivni bolest nad pupikem. Kdyz jsem si stoupla, tak bolest prestala. U lekare pohmatem nic, vse v poradku, crp 1. Jsem objednana na sono. Posledni tri dny je bolest celodenni, ale pouze na dotek, pri spatnem pohybu. Jsem na nervy z toho, ze nevim co by to mohlo byt. Nemate zkusenost s kylou nebo namozenym ci natrzenym brisnim svalem? Nebo jinou zkusenost s obdobnou bolesti

te_reza
27. pro 2024

Břišní rozestup svalů po porodu?

nikoulinka
27. pro 2024

Taky mě napadá diastáza. Přesně, jak popisujes, to bolelo ze začátku mě. Doma si můžeš vyzkoušet sama, zda ji máš, nebo ne. Na netu je jednoduchý postup. Pokud se ti potvrdí, zkus na diastazu cvičit (cviky taky najdeš na netu). Hodně mi cvičení pomohlo