Bolest břicha po antibiotikách. Co dělat?
Dobry vecer,
brala jsem nyni 14dni antibiotika Dalacin na Streptokoka++. Stav se mi zhorsoval i po dobrani antibiotik. V pondeli jsem byla opet na steru z nosu. Vcera vysledek masivne hemofil. Jen mi chtela dr. napsat penicilin, ale jsem na nej alergicka. Tak mi napsala dalsi antibi. DoxyHexal, s tim, ze nevi zda pomuzou. Pokud mi nebude do pondeli dobre, tak mam rano volat a musela bych na orl na kapacky. Pokud budu lepsi, tak v utery kontrola.
Antibi. beru od vcera. Dnes uz bolesti celeho tela nemuzu ani pomalu vstat. Jsem hrozne slaba, smrkam jen krev.
Do toho me zacalo dost bolet bricho jakoby v miste zlucniku, ale ten nemam. Muze to s tim souviset prosim?

Ja jsem mela po dobrání dalacinu stav jakoby zánětu jícnu, bolelo me každé polknutí. Par dni jsem brala omeprazol, tak jestli to břicho nemůže souviset s tím. Jinak bych tedy taky navštívila pohotovost.
Píšeš málo informací, pokud někdo 14 dní (!!!) léčil streptokoka a ne streptokokovou angínu (stejně je správná délka léčby týden), tak to není ok. Hemofyl v nose zase není nemoc, ale možná kolonizace. Nicméně s bolestí břicha bych se po té atb expozici popravdě nejvíc bála clostrídiové enterokolitidy a jela bych k lékaři.
Píšeš málo informací, pokud někdo 14 dní (!!!) léčil streptokoka a ne streptokokovou angínu (stejně je správná délka léčby týden), tak to není ok. Hemofyl v nose zase není nemoc, ale možná kolonizace. Nicméně s bolestí břicha bych se po té atb expozici popravdě nejvíc bála clostrídiové enterokolitidy a jela bych k lékaři.
@drep dekuji, nemela jsem anginu. Vse mam v dutinach. Mam pocit, ze mi praskne celo, oci, spanky..uz me boli i zuby. Dr na orl me poslala na ct zda nemam chronicky zanet dutin. Mam neustale zelenou rymu a bolesti cela. Na imuno a alergo vse ok. Udelala mi ster z nosu a tam byl streptokok ++. Ted na kontrole opet ster v nose a hemofil masivne. Dle dr by to chtelo penicilin, ale ten nemuzu. Dnes mam ant 3.den a zadne zlepseni.
@drep boli a tresti me hlava, v nose me boli a pali, smrkam jen krev, sopel mi proteka do ust, tak me to nuti vykaslavat, bolest zubu, bolest strili do usi, oci me tecou, celo me boli a tepe... Tohle vse je dle dr od hemofila, jen ty ant neucinkuji.
Ok, sinusitida je jiná věc (dva týdny ale furt ok nejsou). Doxyhexal je statické atb, tak nelze čekat ten wow efekt jaký má penicilin na angínu. Navíc teda na hemofila by nefungoval stejně (což teda zase nic nemění na tom, že atb na penicilin je vlastně docela vzácná, naprostá většina “alergie na pnc” je nějaká intolerance a ne alergie a lidi si vůbec neuvědomují, jaký strašný cejch to do budoucnosti je), nicméně pokud nebyla po PnC anafylaxe s pobytem na áru, tak je nejracionálnější volbou za mě cefuroxim.
Osobně bych já nešla (ale taky bych se teda léčila jinak), den statického atb je prostě krátká doba, ale zároveň se na tebe na pohotovosti nebudou zlobit.
Teda takhle, pokud bych masivně krvácela z nosu, tak samozřejmě jo, ale s krvavými hleny ne.
Teda takhle, pokud bych masivně krvácela z nosu, tak samozřejmě jo, ale s krvavými hleny ne.
@drep Moc Ti dekuji za odpoved. Dr mi rekla, ze citlivost je na penicilin, jinak rezistentni (je to v te zprave nahore). U Penicilinu se mi zacne odlupovat kuze ve velkem. Uz drive jsem rikala dr, ze at mi napise penicilin, ale odmitla, ze to nemuze riskovat. Pokud nebudu do pondeli ok, tak me posle k hospitalizaci na kapacky (ale ceho nevim).
Jen lezim jak jsem unavena a bolava.
Moc dekuji.
a není to tím, že nemáš Probiotika?

Ahoj, jsem zdravotník, ale ne lékař. V tomto případě bych zvážila návštěvu pohotovosti, aby se něco nepodcenilo. Nejsem zastánce zbytečných výjezdů na pohotovost a samozřejmě vždy je časová prodleva mezi podáním ATB a tím, než začnou účinkovat, ale tohle už mi nepřijde úplně jako prkotina... Držím pěsti 🍀❤️