Bolest kyčle a začínající artróza, co vám pomohlo?

kukokuko
16. črc 2018

Holky,
už nějakou dobu mě pobolívají kyčle, někdy poměrně dost. Ortoped mi teď z rentgenového snímku vyhodnotil začínající artrózu. Je mi 36 let a dost mě to překvapilo, ale prý je to naprosto běžné. Co vám pomohlo, jaké máte s tímto zkušenosti? Mají vůbec smysl preparáty typu Colafit (čistý kolagen) atd.
Předem díky

alcar
16. črc 2018

Vim, ze je dobry Condrosulf. Ten co je volne prodejny je ale slaby. Bud dr. predepise silnejsi nebo pak koupit dve volne prodejna baleni a uzivat dvojnasobnou davku. Jinak par dni si dat voraz, nachat si napsat rehabky a neco zhubnout. Nic jineho asi nepomuze. Me taky uz pobolivaji kycle, mam tolik let, co ty. Ted se snazim neco zhubnout. Nekolik dni me vetsinou boli a pak je zase treba 14 dni klid.

zavodnice
16. črc 2018

Mně ortoped doporučil Artenal a musím říct, že mi to pomohlo. Jinak geniální injekce je Synovisc One, ty peníze za to staly. Ale já mám těžkou artrozu v koleni, ne v kyčli.

kukokuko
autor
16. črc 2018

@alcar
@zavodnice

A ještě bych upřesnila, že ortoped mi chce dát nějaké léky. Ale prý až po kojení, což může být taky až za rok, prckovi byl rok. Prý něco na výživu chrupavky, ale co to asi bude za sajrajt, když se při tom nemůže kojit. Právě mě překvapilo, že mě ani neposlal na rehabilitace, aby na mě mrknul fyzioterapeut. Zhubnout to já nepotřebuju..

alcar
16. črc 2018

@kukokuko ty rehabky si musis primo vyzadat, jinak ti je nenapise. Pokud ted nemuzes brat zadne leky, tak pro tebe budou urcite vhodne. A plavani by taky mohlo pomoct.

lobella
17. črc 2018

Ahoj, babicka ma silnou artrozu v obou kolenech, uz je ma i po operaci nekolikrat, voda v koleni, atd a jedine co ji zabira jsou vitaminy kamzik, kupujeme ji je kazde vanoce a nemuze si je vynachvalit, jen se musi delat nejake pauzy v uzivani, tak v dobe pauzy ji zase zacnou bolet, ale jak to bere, tak ze ory o nich skoro nevi, tak treba zkusit toto, jinak to GS forte ci jak se to jmenuje ji naooak nedela vubec nic...

barulina
20. črc 2018

@kukokuko fyzioterapeut ale neurcuje diagnozy,leci.naslwdky

babanci
20. črc 2018

Dělám si očistu kloubů pomocí bobkového listu. Najdi na netu, je to tam dobře popsáno. nevím, zda-li je to jen tím, ale jsem už babča a nedávno mi rentgenovali koleno kvůli úrazu a byli udivení, že nemám vůbec ani náznak artrozy. Prý první, druhý stupeň je v mém věku ještě považován za normální.

babanci
20. črc 2018

Jinak my máme u nás velmi známého orthopeda a ten tvrdí, že kloubní výživa je na nic. Přitom můj muž si kupuje přípravek od firmy Barnys a dobré a jakmile přestane, začne mít s klouby problém.

hz
21. črc 2018

@babanci ahoj, diky za zminku o bobkovem listu. Zeptala jsem se na google a tam se pise, ze je potreba s tim velmi opatrne zachazet, ze ma silne ocistne ucinky, doporucuji odbornika. Ty jsi si ordinovala bobkovy list sama?

babanci
21. črc 2018

@hz Ano. Běžně si dělám očisty jater, kloubů,tlustého střeva....Jsem velký alternativec a ještě nikdy jsem neužívala chemický lék.

kukokuko
autor
22. črc 2018

@zavodnice
A prosím tě, kolik jsi platila za tu injekci a pomohlo ti to tak, že jsi byla zcela bez potíží? A jak dlouho? Četla jsem, že na to přispívá snad i pojištovna či co..

alcar
22. črc 2018

@kukokuko a nezkousela jsi takove ty leky,co jsou urcene primarne pro kone? 😀 Nevim ted ten nazev, ale hodne mych znamych si je chvali.

kukokuko
autor
23. črc 2018

@alcar
Něco jsem o tom někde četla a bude to asi tohle: https://krmivo-a-vitaminy-pro-kone.heureka.cz/a... Ale víc nevím, tak fakt netuším...Tvoji známí to berou a spokojenost? Na tohle asi nemám koule a žaludek, ale je i varianta pro lidi🙂 To bych možná zkusila: https://doplnky-stravy.heureka.cz/barny-s-tripl...

babanci
23. črc 2018

@kukokuko Tu variantu pro lidi užívá můj manžel. Je mu 64 a dnes ráno jel do práce na in-linech.😀 Takže potíže s klouby asi nemá. 😀

kukokuko
autor
23. črc 2018

@babanci
Pěkné😉 Takže to bere jen preventivně nebo měl bolesti kloubů a tohle mu na to zabralo?

alcar
23. črc 2018

@kukokuko ano, presne ten Alavis to je. Uz jsem slysela tak ruzne z vice stran, ze se to s pripravky pro lidi neda vubec srovnavat.

babanci
24. črc 2018

@kukokuko Je to velký sportovec a před asi 4 lety ho začalo bolet rameno. Nějak si ho vyhodil a pak s ním měl problém. Hlavně v noci, v klidu, ho to budilo ze spaní. Tak si koupil tento přípravek a tvrdí, že se mu za tři týdne ulevilo. Nyní užívá každé ráno do sklenice vody s citronovou šťávou a dokonce to vozí s sebou i na dovolenou.

kukokuko
autor
24. črc 2018

@babanci
Jasně, tak v 64 letech je nějaká ta bolest kloubů asi ještě pochopitelná...V mých 36 bych to sice ještě nečekala, ale co se dá dělat...Nadváhu nemám, hýbu se docela dost a stejně...Doktor mi řekl, že dost dělá i to nošení prcka a tahání kočárku ze schodů atd...Zmíněný Barnys vyzkouším, i když to bude na chuť asi pěkný humus..

babanci
25. črc 2018

@kukokuko Šíleně hořké. Prý se doporučuje štáva s citronem a vlažná voda s jednou odměrkou hned poránu.

emilkamilka
12. zář 2018

holky, za jak dlouho vám to na ty kloby zabralo?

kecafon
17. zář 2021

Já mám zjištěnou artrozu od 38 let, ale zatím jsem tedy nenašla nic, co by na to zabralo, už jsem vyzkoušela na rady doktora kde co.Co se týče sportu, tak jsem se musela rozloučit s kolem, plaváním i během, protže jsem trpěla jako zvíře, zatím teda jenom chodím delší procházky a jde to, ikdyž jsou dny, kdy mám chuť vyletět z kůže bolestí, však to znáte.Teď mě čekají zase magnety, ty mi aspoň na chvíli pomohou+ cvičení.Už neberu žádné preparáty na klouby, zustala jsem jenom u D3, K2 a vápníku, doktor říkal, že to je aspon to základní, bez čeho se člověk moc neobejde.Jenže, mám problém s laktozou, takže vždycky musím hledat něco bez ní, v tom mi Biomin moc pomohl.Ještě se zaptám, nemáte některá zkušenost s koloběžkou?Ale s tou velkou, ne tu s těma pidi kolečkama.Dokrot říkal, že bych to mohla zkusit, tak hledám někoho, kdo jezdí i s artrozou, díky🙂