Bolest po hysterektomii. Je menší než po císařském řezu?
Ahoj ženy, jdu si k vám pro radu. V úterý ráno mi budou odebírat dělohu s vejcovody (vaječníky mi zůstanou)... Je mi 35 a před dvěma lety jsem měla druhý císař. Ten bohužel neskončil moc slavně a díky následkům jdu na tuto operaci. Bude to pro mě vysvobození 🙏🏻🙏🏻🙏🏻. Jenomže, blíží se to a mě přepadá panika. Zajímalo by mě jestli je tu někdo kdo zažil oba a dokáže mě uklidnit tím, že ty bolesti po operaci budou menší než po císaři? Ty první kroky, že nebudou tak šílený jako po císaři atd .. vím že to má svá rizika, že to bude bolet... Ale popravdě! Když si vzpomenu na tu neskutečnou bolest po druhém císaři, jak jsem se šourala po pokoji... Tak mám šílený strach 😞.. děkuji za odpověď ♥️
A víš, jestli to půjde laparoskopicky, nebo klasicky přes břicho? Já mám čerstvě za sebou hysterektomii laparoskopicky a bylo to úplně v pohodě z hlediska bolesti. Třetí den po operaci mě pustili domů. Ale představovala jsem si u toho, jaký musí být rozdíl ten císař - mír rozřízlé břicho a ještě k tomu miminko.
A víš, jestli to půjde laparoskopicky, nebo klasicky přes břicho? Já mám čerstvě za sebou hysterektomii laparoskopicky a bylo to úplně v pohodě z hlediska bolesti. Třetí den po operaci mě pustili domů. Ale představovala jsem si u toho, jaký musí být rozdíl ten císař - mír rozřízlé břicho a ještě k tomu miminko.
@jajulin jj bude to taky laparoskopicky. První císař celkem šel ale ten druhý.... To bylo něco. A včera to na mě nějak padlo, jestli to bude stejný... No jsem na to zvědavá! Mužu se zeptat, jaký to je pak časem??? Nějaké bolesti, komplikace??? Bolest při styku, pohybu?? Děkuji
@jajulin jj bude to taky laparoskopicky. První císař celkem šel ale ten druhý.... To bylo něco. A včera to na mě nějak padlo, jestli to bude stejný... No jsem na to zvědavá! Mužu se zeptat, jaký to je pak časem??? Nějaké bolesti, komplikace??? Bolest při styku, pohybu?? Děkuji
@anonym_autor jsem po operaci dva roky a super jediné co tak pokud máte malé dítě / děti tak na prvních aspoň 14 dní někoho k ruce chce to se opravdu šetřit řekla bych že tohle je náročnější operace jelikož vyndají dělohu atd a tělo se potřebuje uzdravit a uvnitř aby se to vše usadilo žena nesmí nic 6 měs...tahat do 5kg a sex cca 2-4 měs ..od operace podle hojení vnitřních stehů a hojení všeobecne ...bolesti jsem neměla velké hned cestou jsem měla léky na bolesti šla jsem v pondělí v úterý operace a v pátek domu ...
@anonym_autor Mam za sebou 3 cisare a odber delohy a vejcovodu robotem. Vubec se neboj, je to nesrovnatelne🙏🏾
@anonym_autor Nic se neboj, hojení je rychlý, teď to bude rok, co mám laparoskopii za sebou. Druhej den jsem šla domů. Co je na tom potom to nejmíň příjemný - napouštějí do břicha plyn, aby tam měli víc místa a bylo to pro ně při operaci přehlednější. A z toho plynu tam něco zůstane a pár dní "putuje" v těle a tlačí to. Typicky vystřeluje občas směrem nahoru do ramene. To jako bolí fest a je to nepříjemný. Kamarádka, co to taky prodělala a tý to doporučila zase její kamarádka, co na tom taky byla, mi řekla, ať žeru Espumisan. Že je to pak snesitelnejsi. Klidně se jich na to zeptej, mě tehdy pochválili 🙂 A počítej, že ti může být blbě po narkoze, ale to po císařech asi víš. Držím palce, bude to dobrý!

Pokud budes mit laparoskopii/robota tak bolest je podstatne mensi a rekonvalescence kratsi.