Bolest po trhání osmičky. Jak dlouho?

mari90
28. bře 2021

Ahoj, ve čtvrtek mi trhali spodní osmičku. Stále cítím docela intenzivní bolest. Jak dlouho to ještě může bolet? Mám strach, aby nebyl nějaký problém.

marcicek84
28. bře 2021

@mari90 tyden urcite,pak jeste dost citlive to mute byt dalsi 2 tydny

patypresdevaty
28. bře 2021

Manželovi vysekávali pod narkózou 2 osmičky z dásně a bolelo ho to asi týden, z toho 3 dny musel fakt být na ibalginu a ledovat.
Mně trhala zubařka dvakrát zub normálně v ordinaci, bez vysekávání a bez šití a nemusela jsem si vzít ani paralen, druhý den už jsem o tom skoro ani nevěděla

nazka
28. bře 2021

Bolest je asi normální, ale nesmí v tom škubat nebo vystřelovat třeba k uchu

mari90
autor
28. bře 2021

Mně ho trhali také v ordinaci, žádné sekání ani řezání

keksik002
28. bře 2021

Dobře 2tydny bolest, 3tyden přecitlivělost.. V pohode jsem byla az za mesic :D ale ja jsem cita

martulka88
28. bře 2021

Spodní zuby se hůře hojí... Já jsem u spodní měla největší bolest 2 týdny, i proto, že se mi udělal otok a já nemohla vůbec jíst. Pokud v tom neškube, tak bych hodně ledovala a vzala si něco na bolest.

janylu
28. bře 2021

Mě trhali osmičku teď v pátek a druhý den už jsem o tom nevěděla. Asi záleží, jestli ti jí trhali kvůli zánětu a bolela tě předtím nebo to bylo z jiného důvodu. Při zánětu asi může bolet déle.

mari90
autor
28. bře 2021

@janylu v zánětu nebyla

patypresdevaty
28. bře 2021

@mari90 a bylo to trhání nějake problematické, musela zub déle a víc páčit, nebo tak něco?

luciksima
28. bře 2021

Týden mě to bolelo 5 dní jsem brala prášky na bolest...

daasqua
28. bře 2021

Horní osmička víceméně ani nebolela, po odeznění prášků (6hod) skoro žádná bolest. Dolní osmička bolest i druhý den a pak mírnější. Závisí, jak dlouho se ti s tím tam mordovali, mně třeba horní šla hned, dolní museli vykrucovat.

mari90
autor
28. bře 2021

@patypresdevaty ne, ale asi mi to spíše bolí kvůli tomu, že nahoře osmičku ještě mám a tím jak skousnu, tak ten horní narazí do té oteklé dásně

terinka86
28. bře 2021

U horních velká bolest asi dva dny, po týdnu v pohodě, u spodních první týden k nepřežití a prášky skoro nezabíraly, druhý týden lepší, ale pořád bolely jak sviň, třetí týden už se to dalo vydržet i bez prášků, úplně bez bolesti asi po měsíci. Uvažovala jsem dokonce o pohotovosti, ale nakonec se to překlopilo. A byla jsem fakt vděčná, že spodní šly až jako druhé, kdyby mi je trhali jako první, k horním už bych se neodhodlala 😇

gramar
28. bře 2021

@mari90 když trhali první etapu, tak hned po vytržení mě přestalo vše bolet, po třech čtyřech dnech zase začalo a měla jsem zánět (ale už před trháním jsem se doslova sjížděla práškama na bolest). U druhé etapy, kdy mě předtím nic nebolelo, jsem prvních 24 hodin ledovala a jela na práškách proti bolesti, potom už to bylo jen nepříjemné při předklonu, nebo nahnutí nad troubu (to jsem myslela že pojdu), do pěti dní jsem nevěděla že mám vytržený zub, až na to že jsem si tahala stehy 😉 Jinak trhali vždy jednu stranu obě osmičky a pak druhou zase obě, u vrchních to byla pohoda to jsem ani nevěděla, ty spodní byl masakr protože obě vysekávali a měla jsem hubu sešitou skoro celou 😎

patypresdevaty
28. bře 2021

@mari90 tak to je zvláštní, tyhle pocity a problémy jsem ani u jednoho zubu neměla

cilkat
28. bře 2021

trhali mi postupně 3 osmičky zhruba se šestitýdenními odstupy. První byla druhý den dobrá. U druhé jsem si vzala druhý den paralen, neb mě bolela hlava a dobrý. U třetí jsem byla tři dny na ibalginu a citlivé na dotek to bylo určitě dva týdny.

nikyliz
3. dub 2021

@mari90 tak tyden, ale prvni dva tri dny na aulinu