Bolest ucha po extrakci zubu moudrosti. Máte s tím zkušenost?

maja2021
8. pro 2022

Ahoj, potřebovala bych radu. V pátek mi vytrhli dolní a horní osmičku. Horní v pořádku, ale u spodní to bylo komplikovanější. Nešla vytáhnou, byla blízko nervu. Doktor musel odvrtávat, lámat a pořád dokola🙈 Jelikož jsem už týden předtím musela na pohotovost, kde mi vytrhli kvůli zánětu druhý dolní moudrák, tak jsem už v době pátečního zákroku týden brala Dalacin, nové ATB tedy nenaordinoval a tím, že mám dobrat tyto. Celkem jsem je tedy brala až do včerejška 12 dní. V sobotu po zákroku jsem měla bolesti, ale pak to přestalo a dalo se to zvládnout bez prášků. Jenže včera se bolest vrátila, mám pocit, že nebolí přímo rána, ale bolí zuby okolo a dnes už to vystřeluje do ucha. Taky mám malinko kyselou chuť v puse. Ibalgin nezabírá. Po telefonické konzultaci s mojí zubařkou, když nemám horečky, tak se o nic nejedná a mám čekat. Ale já se bojím, že by tam mohl být zánět nebo tak něco, když to jde do ucha. Máte s tím někdo zkušenost? Že by vás to bolelo, jen v rámci hojení, jak tvrdí moje zubařka. Kontrolu na stomatochirurgii, kde mi to dělali mám mít teď v sobotu, tak nevím, zda čekat nebo jet zítra k zubaři. Na pohotovost nemůžu, mám malinké miminko, manžel je na noční a pohotovost máme 2 hodiny cesty🙈

jajaneu
8. pro 2022

Ahoj, já měla extrakci horní a dolní naráz, jako ty a nijak zvlášť mě to nebolelo... Naopak po extrakcí šestky na druhé straně, jsem týden lezla po zdi bolesti.l a byl z toho zánět jako 🐷 a teplotu jsem k tomu teda neměla... Ale každopádně bych tomu ještě dala ten zítřek a vydržela do kontroly... I když to už bude týden a bolí tě to, tak je to asi také v zánětu.
A chlaď si to.

maja2021
autor
8. pro 2022

@jajaneu díky za odpověď🙂 No já se toho právě taky bojím, jako takhle mě snad ucho ještě nebolelo a v puse mám pořád takový tlak🙈 Ale moje zubařka dokud nemáš vyloženě horečky nic neřeší. A taky tě k tomu bolelo tenkrát ucho?

gdpr
8. pro 2022

Mane trhali hornu 8 brala som Nalgesin S co je zevraj jedno z najsilnejsich volnopredajnych analgetik a bolest som nemala len pred koncom ucinku som to mala mierne citlive ale inak nie. A do tyzdna som ani nevedela, ze mi nieco trhali takze ja urcite by som isla mne zubar povedal, ze ak ma to prestane boliet a znova zacne mam to riesit, ze to znamena zapal.

dulmich
8. pro 2022

Tím jsem si prošla teď. Vystřelující bolest do ucha, do krku, bolely mě všechny zuby okolo jen ta díra ne. Žádná horečka, ale bolesti se nedaly utišit. Ibalgin zabral jen na chvilku, nalgesin nic, brala jsem to jako lentilky. Chladila jsem a nic nepomáhalo. Šílený! Každopádně to je (ještě pořád ale už bez bolestí) suché lůžko. Po 10 dnech jsem šla k zubaři a okamžitá úleva. Blbá jsem čekala, že to přejde. Pokud čekáš nějaké 2 dny do kontroly, doporučuji rozdrobit půlku acylpirinu a nasypat na ránu. Já si to ještě vypláchla vodou před tím sypáním. To mi pomohlo na bolest hodně, ale zjistila jsem to až pozdě. Asi 2 dny před návštěvou zubaře.

surikata131
8. pro 2022

@maja2021 zavolala bych na stomatochirurgii, kde zákrok proběhl. Může to být suché lůžko

werik153
8. pro 2022

Se zuby mám bohaté zkušenosti. Pokud to bolet přestalo a pak se bolest vrátila, tak to nevěstí nic dobrého. Pokud je bolest stála. Bez pauzy nebo ae naopak zhoršuje, může tam být zánět - granulace v tom vytrhlém zubu. Máš to zašité? Pokud ano, tak Bych ty stehy zkusila vyndat - aby případný hnis mohl ven.

maja2021
autor
9. pro 2022

@dulmich Díky za odpověď🙂Jo tak to je jak když popisuješ moje příznaky🙈Přitom jsem fakt dávala pozor, abych nevyplachovala moc a nepoškodila lůžko. A co ti s tím dělali?

maja2021
autor
9. pro 2022

@surikata131 Hned ráno tak zavolám, díky 🙂

maja2021
autor
9. pro 2022

@werik153 Mám to zašité. Já myslela, že když jsem měla ATB a je to zašité, že se tam zánět nemůže dostat🙈 A taky právě ale řeším, ještě jednu věc. Vím, že na trhání se nesmí, když máš opar nebo aft. Jenže mě se tam teď udělal vedle i velký aft, tak se bojím, jestli mi to vůbec budou moc nějak naříznout nebo tak něco. Vím, že s oparem je to hodně nebezpečné, ten zákrok. Ale nevím jak moc vadí aft🤷‍♀️

dulmich
9. pro 2022

@maja2021 já taky dávala pozor a taky jsem to měla zašité. V podstatě mi to vyčistil, narval mi tam 4 čtvrtky acylpirinu přímo do díry, dal tam dezinfekci. Takto jsem tam byla 3x, po druhé se mi ještě udělal zánět ve tváři, tak mi tam jako bonus tekl hnis, nasadil mi antibiotika. Ne na to lůžko, ale až na ten zánět. Jinak pro uklidnění, to čištění a tak, co mi dělal, to bylo bezbolestné. Jo a ještě mi to nějak narušil, aby se mi tam vytvořila zase ta sraženina.

te_reza
9. pro 2022

Taky mě bolelo ucho a necítím část čelisti do teď (extrakce v půlce června) 14 dní jsem brala aulin a ATB skoro měsíc.

maja2021
autor
9. pro 2022

Holky moc všem děkuji za odpovědi a rady. Volala jsem na tu stomatologii, řekli mi, ať přijedu dnes odpoledne, že se na to raději kouknou. Sestřička, taky říkala, že by to mohlo být to suché lůžko.

jajaneu
9. pro 2022

@maja2021 ahoj, tak já jsi dopadla?

maja2021
autor
9. pro 2022

@jajaneu Ahoj, no nic moc. Jen přestřihnul stehy, řekl, ať to dnes doma celý zbytek dne vyplachuju kanylou a ještě počkám do zítra, co to udělá. Ale mě ty výplachy vůbec nepomáhají. Bolí to dál a v tom uchu hrozně píchá. Přišlo mi, že se mu to nechce řezat. Já vlastně ani nevím, jestli může kvůli tomu aftu. Odcházela jsem se slzami v očích, protože jsem čekala, že mě té bolesti zbaví a ono pořád nic

jajaneu
9. pro 2022

@maja2021 tak to mě mrzí... Ten aft bude třeba jen otlačenina od nástrojů co používal Dr při extrakci... Držím palce ať ti to zítra už vyřeší a jsi bez bolestí

maja2021
autor
9. pro 2022

@jajaneu děkuju,taky v to doufám🙏pak dám vědět

maja2021
autor
9. pro 2022

@te_reza a můžu se zeptat? Tebe bolelo ucho taky kvůli zánětu, lůžku nebo od hojení? Já už nemůžu bolestí vydržet, je to jak když mi tam někdo píchá jehličku.

dulmich
10. pro 2022

@maja2021 zkus si tam nasypat ten acylpirin

te_reza
10. pro 2022

@maja2021 to nevim, prostě mě pár dní bolela čelist a šlo to až do ucha, pak to přešlo, já se soustředila na ten odumřelý ret a bradu, takže tohle mi přišlo vedlejší 😂

maja2021
autor
10. pro 2022

Holky děkuju moc za rady, teď jedu z kliniky a museli to říznout, vyčistit a nasadit ATB. Prý jsem měla celé lůžko v zánětu. Tak doufám, že ATB zaberou a co nejdřív ty bolesti přestanou.

surikata131
10. pro 2022

@maja2021 snad už to bude dobré 😉🍀

maja2021
autor
10. pro 2022

@surikata131 snad jo, děkuju🙏🌼

maja2021
autor
12. pro 2022

Ahoj holky, jsem už úplně vyřízená. Bez bolesti jsem to měla jen cca půl dne. Od včera od večera, opět bolesti a vystřelování do ucha. Zítra ráno tam jedu. Já myslela, že když to vyčistil, že už to musí být dobrý. Já se toho snad nezbavím🙈😢

dulmich
12. pro 2022

@maja2021 může se to stát po druhé, že se zase odloučí ta srazenina. Já když chodila na to čištění s tím acylpirinem, tak jsem se ještě snažila, aby se mi to nestalo znovu, protože představa, že se ty bolesti vrátí... Opatrně kartáčkem ať si tam nerýpnu, opatrně vyplachovat pusu, nepít brčkem, dokonce jsem i opatrně kouřila 😁 jídlo jen na druhé straně, žádná rýže, mák, drobné kousíčky, co by tam mohly spadnout. Fakt s tebou soucítím!

maja2021
autor
12. pro 2022

@dulmich no já raději fakt jím jen tekuté věci , i když už je mi z toho na zvracení, jsem nekuřák a zuby fakt čistím opatrně. Jen mě napadá, že jak to v neděli začalo pobolívat byla jsem u jiné zubařky, pan doktor tak v neděli nebyl a ta mi tu ránu vypláchla, tak nevím, jestli se to nemohlo odloučit tím🤷‍♀️😢 Děkuju, jsi moc hodná🍀Už mi je i jedno, že nebudu další dny jíst, jen ať už to přestane😢

dulmich
12. pro 2022

@maja2021 mě to čistil v pondělí, pak ve středu a já mu říkám, že tam žádnou sraženinu nevidím. A on že to ani nemůžu, v tomto stavu v jakém to je. Potom jsem šla v pondělí a to mi řekl, že už tam je vidět, že se tam tvoří sliznice. Ale byla jsem bez bolestí. Jako pobolívalo to, ale už v podstatě ta rána a nebylo nutný to tišit lekama. A vlastně ten víkend před první návštěvou mi telefonicky doporučil nasypat ten acylpirin přímo na ránu a to mi tedy pomohlo víc jak všechny ibalginy dohromady.