icon

Bolest ucha při polknutí. Co může být příčinou?

25. únor 2025

Nemocný jsem byl, už se cítím lépe. Včera mě začalo bolet uši ai neska mě bolí uší ale jen při spolknutí. Někdy necítím bolest někdy cítím bolest jen v pravém uchu. Měl jsem a mám zapalené hrdlo, ale už to vypadá lépe. Měl jsem trošku rýmu, ale užíval jsem nosní sprej. Zítra jdu na odběr krve a na výtěr z hrdla a z nosu. Měla jste bolest ucha při spolknutí nebo bez spolknutí bolest? Co pomohl? Co to může být?

cilkat
25. únor 2025

Krk a ucho jsou spojeny eustachovou trubicí - slouží k vyrovnávání tlaku (takové to když máte zalehnuté uši a pomůže vám polknout). Ale umí i vést ten zánět. Takže když angínu, je normální, že u toho bolí uši... a pokud ji léčíte lokálně sprejeme, je normální, že uši ještě chvíli doznívají po tom, co krk už je ok. Aspoň u mě. (Jo, parkrát jsem si v zoufalství stříkla Jox i do ucha. Ale nedoporučuju, můžete si poleptat zvukovod nebo bubínek.)

autor
25. únor 2025

@cilkat Ale já už nepociťuji bolest v krku ani nic, jen v uchu mi puká a bolí při spolknutí.
Může bolet ucho po nemoci? Nebo žádné příznaky nemam. Okej mám hlas trošku jiný ale už mi nic není jen ucho byly.

cilkat
25. únor 2025

Pokud je to pár dní po odeznení nemoci, tak ano. Pokud je to třeba týden po nemoci, je to asi špatně = samostatný problém.

miryp
25. únor 2025

Máš-li reálný problém, zajdi si na ORL. Proč mám ale pocit, že jde jen o tvou další snahu upoutat pozornost? Co si od zpráv o tvých očích, autonehodách, ho-nech, atd. slibuješ? Co ti to přináší? Je to nějaký tvůj fetiš? Už jsi byl u terapeuta a začal na tom pracovat?

autor
25. únor 2025

@miryp ano chodím terapeutce. Tady nejde u upoutání pozornosti tady jde o to že mě reálně byly ucho

miryp
25. únor 2025

Výborně, tak se jí svěř se svou nutkavou potřebou vypisovat výše uvedené na sociální sítě určené mateřství...
Logicky, když někoho bolí ucho, jde na ORL, rozhodně to nevyřeší vypisování na MK.

1pomnenka
25. únor 2025

Náš starý známý hypochondr už je tu zase. Ty nepotřebuješ ORL, ale opravdu dobrého psychiatra. Tak ho hledej. Nepiš sem, co tě zase bolí, my to tu nevyřešíme.

fioreta
25. únor 2025

Ahoj. Nic si nedělej z těch negativní komentářů. Smát se zdr.problémům je smutné. Já mám třeba taky problémy s ušima a znám to. Může to být tím, že infekce přejde z krku do nosohltanu a pak do ucha. Ty systémy jsou tam propojené, takže se tam může smíchat ledacos. Pomáhá asi jen čas, až se tělo vyrovná s nemocí, tak to přestane zlobit.

karolinapete
Odpověď byla odstraněná
karolinapete
Autor odpověď smazal