Bolest zad po porodu. Co pomohlo?

16. dub 2021

Ahoj ženy, jsem tři měsíce po porodu a s malýma přestávkama má pořád šílené bolesti zad.
Začalo to bolestí v horní části. Každý nádech bolavý. To vyřešila fyzioterapeutka. Teď mě bolí bedra, kyčle, podbřišek (na gyndě všechno v pořádku). Bolest je nejhorší ráno a když sedím. Sotva lezu do schodů a jednou jsem dokonce nevstala celý den z postele. Doktorka mi jen napsala Ibalgin a rehabilitace. Na rehabilitace mě pozvali až za měsíc, dřív prostě nemají místo. Ibalgin vůbec na bolesti nezabírá, a to ani když si k němu vezmu magnézko a Guajacuran. Víc bohužel nemůžu, protože kojím.
Když jsem byla poprvé na fyzio tak mi říkala, že to mám z těhotenství a porodu a měla bych posílit všechno, ale jak když mě každý pohyb šíleně bolí? Jediná úleva přichází na gym. míči. když se po něm válím.
Stalo se to některé z vás? Co pomohlo?
Cítím, že by mi pomohl bazén, ale to asi abych si ho vykopala na zahradě.... na fyzio jdu až na konci měsíce, tak se jen modlím abych vydržela, protože je to dost na palici. Už jsem z toho vyčerpaná a unavená.😔

mamikry
16. dub 2021

Mozna bych zacala tim, ze posilite panevni dno, ma vliv na hluboky stabilizacni system. Na youtube urcite nejake cviky po porodu najdete. Lepsi je tedy cvicit pod dohledem, ale ted lepsi nez nic. Muzete ho posilit i balancni cockou, na te se da i sedet nebo koupit Venusiny kulicky.

emilie12
19. dub 2021

Mě nejvíce pomohla kombinace více věcí: rehabilitace, jóga, stretching meditace a přírodní bylinky. Duležíté je podle mě pochopit proč vlastně bolest vzniká a jak se jí vyhnout, viz třeba článek zde: https://www.medikobio.com/blog/bolest-zad/ Duležité je taky najít příčinu, jste přesvědčená že hlavní důvod bylo těhotenství nebo to mohlo vyvolat dlouhodobější skrytou nerovnoměrnost držení těla, či nedostatku pohybu? Věříte, že Vám rehabilitace opravdu pomáhají, zde je důležité vyhledat opravdového profesionála. Držím Vám palce, bolest zad není legrace, ale věřím že to zvládnete😉