Bolest zubu. Mohou být nachlazené? Mohu 2 Brufeny najednou?

9. zář 2020

Zdravím, odpoledne po práci na zahradě a na dost silném větru mě rozbolela sedmička v pravo nahoře, teď už mě bolí od 7micky po 2jku, taková tupá nepřijímá bolest, je možné že bych měla zuby "nachlazené"?
A můžu si vzít 2 brufeny naráz? Jeden bohužel nezabírá. Zubní pohotovost mám 80km a dnes se tam nedostanu.
Děkuji za každou odpověď.

editkaromana
9. zář 2020

Podle mě tě prostě začal bolet zub a někdy, když je bolest velká tak to bolí tak jakoby tě bolely i ostatní zuby. Mě když bolely hodně zuby tak mě bolela celá čelist a někdy mi to šlo až k hlavě, tudíž jsem měla i horečky... Pokud nezabírá brufen měla bys zkusit něco jiného. Na zuby je dobrý aulin, ale ten je myslím na recept. S tou pohotovostí záleží na tobě, já už bych asi nečekala se zuby mám špatnou zkušenost. Když jsem byla mladší strašně jsem se zubaře bála a když mě bolel zub ani za boha jsem tam nešla.. Pak přišel zlom a radši jsem šla, přitom to tak hrozný nebylo. Pokud máš zubaře zavolej mu a zkus se domluvit aby ti zub zkontroloval, měl by ti vyhovět.

drakenn
9. zář 2020

My máme s Dr zkušenost, že akutní věci se řeší ráno. Takže sednout před otevirackou k ordinaci a uvést, že je to akutní..

amazonkajanik
9. zář 2020

Lepší než brufen klasic je ten rapid,přímo na zubu rozkousnout,zabere ihned. To poradili před lety příteli a fakt to zabralo. Jinak,když není vyhnutí,nalgesin z volně dostupných léků. Aulin,jak padlo je opravdu na lékařský předpis a navíc je to neuvěřitelná sr.cka na ledviny a játra. Mám ho teď na potlačení zánětu a beru fakt jen když je nejhůře a to když se sejdou zuby,hlava a záda v jednom

autor
10. zář 2020

@drakenn to jsem přesně udělala a výsledek? Sestra mě pomalu vyrazila ze dveří s tím, že žádný otok nevidí, pokud nemám teplotu tak mě nevezme, že to není akutní. Že to klidně může být jen nachlazené, vyfasova jsem aulin v sáčcích a mám kdyztak přijít v pondělí.. No jako nevím ale tohle mi jako správný přístup nepřijde.

katkatomaskova
10. zář 2020

Zuby se nachladit umí, i dásně a je to skoro stejná bolest. Držet pusu v teple (šátek okolo krku a držet si ho i přes ústa) , vzít něco na bolest a bude líp 🙂 Mě pomáhá klasický Ibalgin 400.

katkatomaskova
10. zář 2020

A jinak ta reakce sestry je na stížnost, to bych chtěla mluvit přímo s doktorkou, ať se k tomu vyjádří ona, jestli je to fakt tak zbytečné 😕 Na to máš právo

autor
10. zář 2020

@katkatomaskova tak otok nemám, to má pravdu, bolest jakože bolí to dost, ale s práškem se to dá vydržet, spíše je to nepříjemné, teď už mě ani tak neboli zub ale spíše to dásno nad tím.. No uvidím, kdyztak k ní nabehnu zítra znovu..

katkatomaskova
10. zář 2020

Ještě pomáhá šalvějová tinktura na ty dásně 🙂 A za mě je zázrak na zánět dásní zubní pasta corsodyl, tak ta je TOP a nedám na ni dopustit 🙂 Já trpím na záněty a když si vezmu do parády tuhle pastu, do tří dnů max mám pokoj 🙂