Bolesti břicha v noci. Jaké jsou možné příčiny?
Dobrý den,
Mam prosbu už asi týden mě bolí břicho hlavně noci hrozně nafoukle, plynatost a tlaci me vtom trojúhelníkupod prsy. Gastro i kolonoskopiie ok, krevno testy také i ster ze stolice. Je mi 46 zřejmě uz predprechod, mam 10 dnů před menstruaci, špatně spim v noci, nyní mam i stres v práci nemohu přibrat na váze. U lékaře jsem byla a vse ok, přes den neboli jen.v noci
Děkuji za info
Já bych vlákninu nepřidávala, přidala bych bílkoviny, jez jen malé porce. Musíš zkoušet, co ti bude sedět a co ti vadí. Tyto příznaky nejsou tak hrozné, návaly budou horší. Nespavost může trvat i 10 let, patří to k tomu. Bezpříznakový přechod má jen 1 žena z 10, ostatní si to užijí se vším všudy.
Doporučuji projít na youtube kanál Hackni život. Najdeš tam informace k perimenopauze, stresu, střevům, atd. Od věci není vyzkoušet, zda se ti nerozjela v souvislosti s věkem laktózová intolerance - čím je člověk starší, tím se zhoršuje jeho schopnost trávit mléčný cukr.

@lisu to je takhle tezko rict, zkusila jste espumisan? Kdyz jste “zaplynovana” tak to dokaze hodne potrapit.. Hodne pit vody a jist hodne ovoce a zeleniny, pridat vlakninu, nedrazdive potraviny.. nejaky zaludecni caj pres den, na noc medunkovy caj na zklidneni, treba.. a pridat treba ted na nejakou dobu i probiotika? Muzete vyzkouset 🙂 vic me asi tedka nejak nenapada.