icon

Bolestivé tečky v oku. Co to může být?

10. črc 2025

Včera ráno mě začalo bolet jedno oko při zmrkání. Myslel jsem ze přejde, ale neprošel. Všiml jsem si tečku na jednom i na druhém oku. Co to může být?

Bolestivé tečky v oku. Co to může být?Bolestivé tečky v oku. Co to může být?
babka
10. črc 2025

@anonym_autor to jsou slzne kanalky 🙂 Si zajdi na ocni, treba mas nejaky zacinajici zanet.

1pomnenka
10. črc 2025

Náš starý známý bebíčkář, přestaň se stále pozorovat a hlavně si nesahej stále do očí, pak tě bolí. Oční kapky koupíš v lékárně. Raději si přestaň okusovat nehty, je to nechutné.

miryp
10. črc 2025

Tečky? Jaké tečky? Nic tam nevidím. Pokud myslíš ty otvory, pak neboj, nejsi mimozemšťan ani fatálně nemocný, slzné kanálky máme úplně všichni. A co se bolestí očí týká, tak i mé 9leté dítě ví, že když ho bolí oči, existují na to kapky.
Už jsem ti to psala tolikrát - řeš svou úzkostnou poruchu, bude ti líp. A přidala bych i péči o pleť a ruce...

numda11
10. črc 2025

Ta tečka je slzný kanálek 😀 A možná to máš ucpané. Skus nějaké kapky do očí v lékárne na uvolnění 🙂

dostalka72
11. črc 2025

Oční kapky. Budeš v pohodě. 😉

mirkasotkova
24. zář 2025

Vypadá to na začínající zánět spojivek. Ta tečka může být i ucpaná žlázka. Zkus to oko co nejvíc vyplachovat. Taky se mi to občas stává. Jsou to kapky se světlíkem, kterej je fajn na zklidnění a podráždění očí. Můžou pomoct, než se to rozjede víc. Mají k tomu i takovou vaničku na ty výplachy právě. Dají se sehnat třeba u Maxe.

miryp
25. zář 2025
@mirkasotkova

Vypadá to na začínající zánět spojivek. Ta tečka může být i ucpaná žlázka. Zkus to oko co nejvíc vyplachovat. Taky se mi to občas stává. Jsou to kapky se světlíkem, kterej je fajn na zklidnění a podráždění očí. Můžou pomoct, než se to rozjede víc. Mají k tomu i takovou vaničku na ty výplachy právě. Dají se sehnat třeba u Maxe.

@mirkasotkova reaguješ na diskuzi z července, to ten zánět fakt nebude pro autora aktuální. A ta tečka není žádná ucpaná žláza, ale slzný kanálek a je tam zcela oprávněně.