Bolestivé tečky v oku. Co to může být?
Včera ráno mě začalo bolet jedno oko při zmrkání. Myslel jsem ze přejde, ale neprošel. Všiml jsem si tečku na jednom i na druhém oku. Co to může být?

Náš starý známý bebíčkář, přestaň se stále pozorovat a hlavně si nesahej stále do očí, pak tě bolí. Oční kapky koupíš v lékárně. Raději si přestaň okusovat nehty, je to nechutné.
Tečky? Jaké tečky? Nic tam nevidím. Pokud myslíš ty otvory, pak neboj, nejsi mimozemšťan ani fatálně nemocný, slzné kanálky máme úplně všichni. A co se bolestí očí týká, tak i mé 9leté dítě ví, že když ho bolí oči, existují na to kapky.
Už jsem ti to psala tolikrát - řeš svou úzkostnou poruchu, bude ti líp. A přidala bych i péči o pleť a ruce...
Ta tečka je slzný kanálek 😀 A možná to máš ucpané. Skus nějaké kapky do očí v lékárne na uvolnění 🙂
Oční kapky. Budeš v pohodě. 😉
Vypadá to na začínající zánět spojivek. Ta tečka může být i ucpaná žlázka. Zkus to oko co nejvíc vyplachovat. Taky se mi to občas stává. Jsou to kapky se světlíkem, kterej je fajn na zklidnění a podráždění očí. Můžou pomoct, než se to rozjede víc. Mají k tomu i takovou vaničku na ty výplachy právě. Dají se sehnat třeba u Maxe.
Vypadá to na začínající zánět spojivek. Ta tečka může být i ucpaná žlázka. Zkus to oko co nejvíc vyplachovat. Taky se mi to občas stává. Jsou to kapky se světlíkem, kterej je fajn na zklidnění a podráždění očí. Můžou pomoct, než se to rozjede víc. Mají k tomu i takovou vaničku na ty výplachy právě. Dají se sehnat třeba u Maxe.
@mirkasotkova reaguješ na diskuzi z července, to ten zánět fakt nebude pro autora aktuální. A ta tečka není žádná ucpaná žláza, ale slzný kanálek a je tam zcela oprávněně.

@anonym_autor to jsou slzne kanalky 🙂 Si zajdi na ocni, treba mas nejaky zacinajici zanet.