Bulka po klíštěti. Co dělat?
Dobrý den, dnes je to 12 den po vyndaní klistěte, žádné příznaky nějaké nemoci zatím nemam, jen me zajímá pokud mate někdo zkušenost, udělala se mi tam taková “podkožní bulka” místo je takový docela teplý a na dotek trochu bolí..
Ve čtvrtek jdu na krev, ale z toho hrozny strach. Měli jste někdo neco podobného a potom z toho nakonec nic nebylo??

Takovou reakci mám po každém štípnutí hmyzem. Nevidím tam to kruhové ohraničení, které patří k borelioze.
@1pomnenka i takhle dlouho skoro 14 dni?
@1pomnenka i takhle dlouho skoro 14 dni?
@matylda1609 ano, některé štípance mohou přetrvávat i dva až tři týdny
A nezůstalo ti tam kus kusadla? Tělo pak přesně takto reaguje, v podstatě to vyhnisá ven. Urychlit se to dá tím, že koupíš višňák nebo černou mast, namažeš a zalepíš. Ta mast to vytáhne rychleji ven. Jít ve čtvrtek na krev tak krátce po přisátí je dost k ničemu.
A nezůstalo ti tam kus kusadla? Tělo pak přesně takto reaguje, v podstatě to vyhnisá ven. Urychlit se to dá tím, že koupíš višňák nebo černou mast, namažeš a zalepíš. Ta mast to vytáhne rychleji ven. Jít ve čtvrtek na krev tak krátce po přisátí je dost k ničemu.
@miryp nene, nic tam určitě nezůstalo .. na to sem davala pozor.. a nepomohla by ta černá mast i tak? Třeba jeslti to není nějaký zánět kůže po tom klisteti? Je to možný ?
No, Ja sem si volala dnes s obvodní a ta mi řekla, že uz by mohli byt ty hodnoty zvýšené pokud tam je nějaká ta Borelioza
Krev bude negativní, je brzy.
Krev bude negativní, je brzy.
@1pomnenka ahaa, tak proč mi Dr řekla , to mi teda přijde zbytečný tam jít když tam nic nebude 😀🤦🏼♀️ a teda po jaké době nejdřív ?
@1pomnenka ahaa, tak proč mi Dr řekla , to mi teda přijde zbytečný tam jít když tam nic nebude 😀🤦🏼♀️ a teda po jaké době nejdřív ?
@matylda1609 Já kdybych zavolala k praktické, tak mi řekne, že nebudeme měsíc čekat na krev, ať si přijdu preventivně pro antibiotika. Takže já čekám na flek a nikam nevolám, protože mám 10 klíšťat za rok. Každý lékař to řeší jinak.
Já kdysi měla klíště, typické mezikruží tam nebylo, ale reakce byla jiná než obvykle. Šla jsem po 4 - 5 dnech k MUDr. a řekli mi, že na krev je brzy. Ale boreliozu fakt nechceš. Jak se antibiotikům vyhýbám, tak tentokrát jsem za ně byla ráda.
Já kdysi měla klíště, typické mezikruží tam nebylo, ale reakce byla jiná než obvykle. Šla jsem po 4 - 5 dnech k MUDr. a řekli mi, že na krev je brzy. Ale boreliozu fakt nechceš. Jak se antibiotikům vyhýbám, tak tentokrát jsem za ně byla ráda.
@mariti ou, no hezký.. díky za “uklidneni” 🤣🤣 a jakou si mela vyrazku ?
@mariti a za jak dlouho, ti byla borelioza potvrzena?
@mariti a za jak dlouho, ti byla borelioza potvrzena?
@matylda1609 Rozumíš psanému textu, vždyť ti píše, že byla po 5 dnech u lékaře a vyfasovala rovnou antibiotika. O odběrech nic nepíše, o vyrážce také ne, tak proč se ptáš na výsledek. To ses na MK přihlásila jen kvůli jednomu klíštěti? 😂
Taky si myslím, že to borelióza nebude. Nemá to takové to charakteristické ohraničení.
@matylda1609 Rozumíš psanému textu, vždyť ti píše, že byla po 5 dnech u lékaře a vyfasovala rovnou antibiotika. O odběrech nic nepíše, o vyrážce také ne, tak proč se ptáš na výsledek. To ses na MK přihlásila jen kvůli jednomu klíštěti? 😂
@1pomnenka Ja textu rozumím, a normálně sem se zeptala, tak jako se tu denně ptá xy lidi, ano nepise nic o odberech ale taky pani napsala že “boreliozu fakt nechces” tak sem z toho usoudila, že s odstupem sla na krev, proto sem se ptala po jaké době ji byla borelioza potvrzena.. a moje věc kvůli čemu sem se do MK přihlásila, i kdyby kvůli jednomu klíštěti jak ty píšeš 😀😌
@1pomnenka Ja textu rozumím, a normálně sem se zeptala, tak jako se tu denně ptá xy lidi, ano nepise nic o odberech ale taky pani napsala že “boreliozu fakt nechces” tak sem z toho usoudila, že s odstupem sla na krev, proto sem se ptala po jaké době ji byla borelioza potvrzena.. a moje věc kvůli čemu sem se do MK přihlásila, i kdyby kvůli jednomu klíštěti jak ty píšeš 😀😌
@matylda1609 Když se to přeléčí preventivně antibiotiky, odběry krve se nedělají. Alespoň u nás ne. Pak se nedozvíš, zda jsi boreliozu měla nebo ne. Já bych třeba ten měsíc po klíštěti počkala a pak šla na odběry, neberu antibiotika preventivně. Ale lékaři dnes mají jiný názor. Rozhodnutí je pouze na tobě, protože je to tvoje zdraví.

Takovou reakci mám po každém štípnutí hmyzem. Nevidím tam to kruhové ohraničení, které patří k borelioze.