icon

CBD kapky. Co jste cítili a po jaké době?

veronika_aki
23. črc 2021

Zdravím. Na doporuceni nekterych zde, a hlavne tedy @leniczka, jsem se rozhodla kapky vyzkouset. Hlavne tedy z důvodu patni ostruhy a neutisitelneho zánětu achylovky. Objednala jsem si presne ty kapky od značky Herbforce (snad je to dobre) a cekala jsem asi v maly zazrak. Jen malinky, ze se treba aspon zbavim toho zánětu a obuju tenisky nebo udelam alespon par bezbolestnych kroku.. Ale jaksi.. Nic. Necítím zadnou zmenu a popravdě ani nevim co presne mám citit... Citili ste hned ulevu od problemu nebo proste co jste citili? Po jake dobe? Nekdo popisuje ulevu hned, nekdo dyl.. Davkovala jsem 3 kapky 2x denne a proste jako fakt nic. Vydrzela jsem to skoro tyden, tak je to jeste malo? Ted jsem tedy prestala, protoze jsem z toho byla takova rozcarovana, ale chystam se ted najet na 3 kapky 3x denne. Kdyz uz to mam doma, tak za ty prachy to nevyhodim, ale.. Proste zklamalo me to, dost jsem doufala, ze mi tohle konecne pomuze. Dekuji za reakce

priefi
23. črc 2021

@veronika_aki já mám kapky od Konopného táty, síla 20. Já je teda používám zejména na psychické vypětí. Když je to pod psa, tak jednu a nějakou dobu v kuse (např. Týden každý den jednu kapku), když je hůř, tak i dvě. Je mi lépe. Nejsem tak ve stresu. Dokonce jsem zkusila i na bolest hlavy před MS a ono to fakt fungovalo. Ale až doběhla účinnost kapičky, zase mě rozbolela.

veronika_aki
autor
23. črc 2021

@priefi tak ja nevím. Prijde mi, ze si tedy kapu o dost vic a nic to se mnou nedělá. Ja mam kapky jakoze "fullspektrum", takze jsem cekala, ze aspon ten zánět odezní 🤷‍♀️

europa00
24. črc 2021

ahoj, ono záleží i na síle kapek, u nás to manžel bere na klidný spánek a preventivně prostě at jsme fit...máme kapky, a pro mě gelové kapsle nebo jak to nazvat, protože ty bez příchuti jsou fakt hořké a to mi nejede...já produkty z konopí jedu už opravdu dloho, hlavně mastičky, ještě po domácku vyrobené se sádlem .-) a jak to působí, mi přijde že to trochu vyklidní, i když jsem přepracovaná, a prostě už nechci at mi mozek šrotuje...a pak prostě celkově na imunitu, kombinuji to ale s více věcma a to je ještě tinktura z lichořeřišnice, a lymfatická tinktura....kapky cbd máme tyto https://www.eighty8.cz/cbd-kapky
ty jo ale 3 x denně??..beru 1x tu kapsli ale určo tam bude návod a davkování, já je fakt beru jen večer.

veronika_aki
autor
24. črc 2021

@europa00 přímo na sklenicce je uvedené davkovani 2-4 kapky, 1-3x denne. Tak jsem zvolila tak nejak stred a nic. Mozna, ze mi to pusobi na "jine veci" nez na ten zanet a mozna to jen nevnimam jak se toho chci zbavit, ale neprijde mi 🤷‍♀️

europa00
24. črc 2021

@veronika_aki ono pokud už je to závažnější problém, tak vždy to musí jit ruku v ruce s lekařem, pokud máš opravdu silný zánět achylovky, tak určitě lékaře...navíc zkus i mazat konopným krémem, ale hlavne lekaře, nejspíše už jsi byla a nepomohli vid

kackakastanka
Autor odpověď smazal
veronika_aki
autor
24. črc 2021

@europa00 lekare jsem zatim vystridala dva, sle presne jak pises nepomohl ani jeden. Tak nevím jestli zkusit tretiho 😀😀🤦‍♀️ Přiznám se, ze jsem se diky skvelym recenzim a doporucenim proste hodne upnula na to, ze mi to trochu ulevi. A jsem ted zklamaná, ze se zadny wow nekona. Mazala jsem domaci konopnou mastickou a taky nic.

veronika_aki
autor
24. črc 2021

@kackakastanka to me mrzí, ze ti též nepomohly 😕 ono jako mezi nami bych jisté "vyklidneni" potrebovala taky, diky stresu co mam posledni dobou. Tak je možný, ze mi to sice na patu nepomuze, ale na druhou stranu zase budu "v pohode" 😀😀

europa00
24. črc 2021

@veronika_aki logicky je tsam neco co ti ten nerv pořad draždi, tipovala bych to na tu ostruhu...určitě to spolu souvisí, tím pádem asi operace té ostruhy ...musí tam prostě výt pořád něco co ti na to tlačí.

veronika_aki
autor
24. črc 2021

@europa00 ano, ostruha je zespoda na pate a zrejme vytvari ten zanet. Oba dva doktori operaci v podstate zamitli.. Ono spis se se mnou moc jako neparali. Takze jestli mam opravdu všechno absolvovat u dalsiho lekare... Uz docela ztrácím nadeji a teda i duveru v ortopedy jako takové, tak jsem chtela zkusit neco jineho

kackakastanka
24. črc 2021

@veronika_aki na tu ostruhu bych zkusila konzultovat ošetření rázovou vlnou, nebo nějakým magnetem, mám známou co jí to pomohlo, ale nemám přímou zkušenost

veronika_aki
autor
24. črc 2021

@kackakastanka ano mam za sebou 7 navstev laseru, ktery nepomohl. Pak tri navstevy razovou vlnou, ktera se vazne, ale VAZNE, nedala vydrzet. Asi jsem cita nebo nevím, ale ten zanet me boli i kdyz se do nej jen lehce klepnu treba prstem, nebo botou.. To uz teda silim.. A jako bouchani tou razovou vlnou pet minut v kuse proste vazne nevydržím. Jeste mi nabizel nejaky injekce a pry hlavne vlozky, když ja jsem na ne skepticka. Neznam nikoho s podobnym problémem komu by pomohly. I sestra u toho doktora mi to vlastne vymlouvala 😀

kackakastanka
24. črc 2021

@veronika_aki tak to je blbý, že nepomohlo ani toto

priefi
24. črc 2021

@veronika_aki a jakou máš sílu kapiček? Nejsem si ale jistá, jak můžou fungovat na bolest jako takovou. Ony hodně pracují s psychikou, když se člověk uvolní, uvolní se i tělo, díky čemu asi se zmírní, nebo vymizí bolest. Ale pokud se jedná o nějakou bolest, která má zdroj jiný, než psychický, tak nevím, zda to může pomoci, ale tohle si jen myslím, je to jen má spekulace

veronika_aki
autor
24. črc 2021

@priefi myslím, ze je uvedeno 15%. Tak jsem se asi nechala moc rychle nalakat na popisek a na recenze. Samozřejmě jsem necekala, ze bude najednou po problemu, ale zbavit se na chvili bolesti by bylo fajn 🙂 a vis jak se to rika s tim steblem.. Zkusim najit ortopeda cislo 3 😕

petrasik
26. črc 2021

@veronika_aki Já koupila mamince 1500 mg. Chtěla jsem ji pomoci od bolesti z artrózy. Brala je po 4 kapkách, měla dvě balení a bohužel bez efektu.

mishell56
9. únor 2022

Co mohu doporučit, tak určitě liposomální oleje. U klasických musíte kouokat na to, jak jsou vyrobené, ideálně poradce, ať víte jaký a na co a kolik kapek apod. Sama mohu poradit, jsem poradcem i jedné firmy právě s liposomálními oleji

prazak
23. čer 2022

Na každého to bohužel nepůsobí, podle zkušenosti od mnoha známých to tak na 50% lidi nemá žádný vliv. Samozřejmě záleží co to je za CBD, mělo by to byt plnospektrální a určitě se vyhnout izolátu. Na sile nezáleží, podle mne lepší menší procento a regulovat si to počtem kapek. Nekupoval bych zahraniční značky, tam je asi větší riziko ze to nebude úplně ono, než u zaběhnuté české značky jako je konopný fotr nebo ta nejstarší https://www.carun.cz/cbd-oleje

jakub1008
24. srp 2022

Za mně nejlepší CBD kapky na trhu má český výrobce Cannapurna. Samy si pěstují konopí a pak z něj extrahují extrakt pomocí superkritické CO2 extrakce. Ve výrobě ve Zlíně mají taky podnikovou prodejnu, kde si můžete zakoupit jejich produkty přímo na místě. Jsou tam velmi milý lidé a ve všem co potřebujete poradí. Vřele doporučuji. https://www.cannapurna.cz/

petai
6. bře 2023

Po oboustranné zlomenině kotníku jsem půl roku nedokázal fungovat bez lékařem předepisovaných analgetik...Prodal kolo a přestal sportovat. Po dalších pár měsících jsem objevil CBD a začal zkoušet, oleje, květy, bonbony snad všechno co se dalo. Nedávno jsem natrefil na https://www.cbd24.cz a zkusil vaporizér z jejich nabídky - díky CBD opět sportuju a můžu žít bez každodenního polykání prášků. Doporučuji vyzkoušet každému, koho trápí nějaký zdravotní neduh 🙂