Čípek. Je tu někdo se stejným nálezem LSIL?

petulejan
21. črc 2020

Ahoj ženy,dlouho se trápím s léčbou čípku. Už mám za sebou i konizaci,ale na stěrech je vždy nález. Diagnóza je LSIL a doktor mě žene pod celkovou narkózu. Je tu někdo se stejným nálezem a další konizací už bylo vše OK? Jsem z toho už špatná 😞

hermij
22. črc 2020

@petulejan Peti, nemám stejnou zkušenost, ale o léčbu děložního čípku se profesně zajímám. Určitě jsou i přírodnější cesty, zkuste se zajímat třeba o podávání vyšších dávek vitaminu A. Pokud nejste těhotná, tam by se neměl příjem navyšovat. Cest léčby je poměrně dost, v zahraničí trochu více prozkoumané, než tu u nás... Na operaci můžete vždy... asi tak... kdyby bylo opravdu zle. Pokud ale ještě čas, tak určitě zkuste i další cesty. Nechci přímo napsat alternativu, ono by to totiž měla být první volba v léčbě, ale není. Životospráva, dostatek makro i mikroživin a pracovat i na psychické stránce věci. Prostě komprehensivní (ucelená) léčba.
Mohu doporučit holisticky přistupující gynekoložky - u Pardubic působí MUDr. Jitka Blábolilová (e-mail z hlavy nevím), v Brně MUDr. Ludmila Lázničková (cenap@cenap.cz). Obě poskytují i online poradenství, proto píšu ten e-mail.

petulejan
autor
22. črc 2020

@hermij moc děkuji,zkusím paní doktorce napsat.