Co dělat, když zlomený kotník stále bolí?
Dobry den, chci se zeptat. Pred dvěma mesici, jsem spatne došlápla na nohu. Celou dobu jsem si myslela, ze to mam podvrtnuty, otok po 14 dnech vymizel. Ale ejhle. Kotnik i presto bolel a zacalo mne to omezovat i v práci. Vcera jsem byla u praktické lekarky ta mne poslala do nemocnicw. Tam mi po rentgenu rekli, že jsem mela,, zlomeninky,, v kotniku jenze jedna se zahojila, ale ta druhova (clunkova kost) se jeste hoji. (opet mi to nateka). Rekli mi at jdu dnes k praktické lekarce aby mi dala neschopenku na 1r dni a za 14 dni k praktické i na kontrolu. Jenze prakticka mi neschopenku nevystavila a rekla mi ze nemam chodit ani na kontrolu, ze maji dovolenou. . Ze mne to bude bolet hodne, ze jsem přišla s krizkem po funuse. Vim moje hloupost, ale nenapadlo mne ze to mohu mit zlomene 🤷🤦. V nemocnici mo rekl ze po 14 dnech se uvidi zda to bude bolet a ze se to vyresi nebo se něco vymysli. Co mne pripadne muze cekat, kdyz mne to stale bude bolet?
A na chirurgii by lékař nevystavil PN?Předse zlomenina je chirurgovo záležitost.
@zmrzlinka no, u nás to bylo tak, že když jsem si zlomila ruku, tak jsem byla na chirurgii na pohotovosti (tam mi PN nevystavili), ale musela jsem druhý den na chirurgii (klasická ordinace) a tam mi PN vystavili normálně na základě zprávy z pohotovosti.
Určo bych znovu zašla na chirdu.
@zmrzlinka mne z chirurugie poslali na urgent a tam mi rekli ze mi to ma vystavit prakticka. Ja si teď vyberu nejakou dovolenou (syn bude rad😁) ale spis mi jde o princip
@tynulka92 jestli urgent vystavuje neschopenky nebo ne, to je stálá diskuze. Výjimku má záchranka a LsPP, čili za mě má vystavit urgent nebo ošetřující traumatolog/chirurg/ortoped. Praktik jistě není ošetřující lékař pro frakturu hlezna, čili neschopenku správně ani vystavit nesmí.

A na chirurgii by lékař nevystavil PN?Předse zlomenina je chirurgovo záležitost.