icon

Co pomáhá na opakující se mykózu na ruce?

optimistic
11. čer 2025

Dobrý den, potřebuji poradit, co by mohlo pomoci na vracející se mykózu na ruce. Před rokem jsem ji chytla ve fitku, od té doby jsem používala antimykotické masti např. Pevaryl, Batrafen...ten tedy účinkoval vždy dobře, ale po nějaké době je to zpět. Projevuje se malými puchýrky. Prosím, co vám pomohlo na takto vleklé problémy? Klidně na předpis. Děkuji, už jsem zoufalá.

jana_zofie
11. čer 2025

No... A je to opravdu mykoza nebo se ti vyseva dyshidroticky ekzem?

optimistic
autor
12. čer 2025
@jana_zofie

No... A je to opravdu mykoza nebo se ti vyseva dyshidroticky ekzem?

@jana_zofie mykoza

jana_zofie
12. čer 2025

Asi bych zasla na kozni, aby zkusili zjistit, co ti tam teda roste, kdyz na to bezne prostredky nezabiraji, a verila, ze mi podle toho nasadi lecbu, prptoze se obavam, ze dermatologa tu uplne nesezenem.

optimistic
autor
12. čer 2025
@jana_zofie

Asi bych zasla na kozni, aby zkusili zjistit, co ti tam teda roste, kdyz na to bezne prostredky nezabiraji, a verila, ze mi podle toho nasadi lecbu, prptoze se obavam, ze dermatologa tu uplne nesezenem.

@jana_zofie ano, to uz jsem udelala, vyse uvedene kremy mi byly predepsany a nakonec doporuceny tablety. Spis mi jde o osobni zkusenost, nez o sehnani dermatologa 🙂 prave ze antimykotika mi zabiraji velmi rychle, ale za 2 mesice je problem zpet.

levandule_k
13. čer 2025

Možná bych šla komplexní cestou zkusila posílit imunitu, zkusila užívat tinkturu z bergénie, doplnila bych probiotika a přímo na tu mykózu bych si koupila propolis a potírala to propolisem, eventuálně dala kapku propolisu do svého krému na ruce.

optimistic
autor
13. čer 2025
@levandule_k

Možná bych šla komplexní cestou zkusila posílit imunitu, zkusila užívat tinkturu z bergénie, doplnila bych probiotika a přímo na tu mykózu bych si koupila propolis a potírala to propolisem, eventuálně dala kapku propolisu do svého krému na ruce.

@levandule_k Moc děkuji. Tinktura z bergénie, to slyším prvně. Vím, že někdo používá olej nebo tinkturu z grepových semínek, ale slyšela jsem, že obsahuje hodně pesticidů...

levandule_k
13. čer 2025

Bergénie není až tak známá, ale je skvělá. Dost mi pomohla při nachlazení.

Když si dáš stránku bylinky pro vsechny . cz a zadáš bergénie tučnolistá, najdeš účinky. Má jich spoustu pozitivních, protizánětlivé, antibakteriální, posiluje imunitní systém, zlepšuje funkci jater atd. tak mě napadlo, jít na to takhle komplexně.

Citrovital - kapky z grepových jadérek jsem brala kdysi také asi bude záležet na kvalitě surovin. Informaci o pesticidech jsem nikdy neslyšela.