Co způsobuje únavu a výrazné hubnutí?
Zdravím, začátkem ledna jsem onemocněla. Nemoc trvala krátce, ale od té doby mě asi 3 týdny trápila nadměrná únava. Následně začátkem února to ustalo a teď je to tady znovu. Je pravda, že přes den umím být ve stresu a tím pádem pomalu ani nejím a nepiji. Výrazně jsem zhubla a do toho užívám i antikoncepci. Nevíte, co může způsobovat únavu? Ke lékařce se teprve budu objednat. Mně už napadlo i těhotenství, ale testy mám stále negativní. Už vůbec netuším jak postupovat, stres mám pomalu už každý den
@gbp ddíky díky, když já reálně sním tak 1000 kalorií a myslím si že to stačí. Vody nepiji téměř vůbec. Nejhorší je že některé dny funguji normálně a některé vůbec
Myslet znamena h…o vedet. A co tak pijes? 🤣
A z čeho ses ve stresu, jako v práci ? Nebo ? Že kvůli tomu nejis a nepiješ?
V zasade ti muze byt ze nejis a napijes nebo cokoliv jineho 🤷🏾♂️🤔
@marge_s Vodu, popřípadě čaj. Jenže vypiji tak půl litru a to je málo.
@alice180 Ano z práce, všechno se tam teď mění a já jsem úplně mimo. V červnu odtud odcházím ale do tehdy se asi zblázním. Plus doma mám nějaké problémy a protože jsem kdysi malá problémy s jídlem tak teď se to vrátilo. Zkusím jít i na celkové odběry k obvodní lékařce
Tak to je jasny, udelej si cas a poradne se najez a pij. Dopln vitaminy a mineraly a bude hned lip. Jidlo je dulezity. Mam to stejne, jak je stres, tak blok a nemuzu jist, ale proste se musim prekonat. Nekdy je to tezky, ale jist se musi.
hele, uz to ze jis malo a vis kolik je to kalorii, je trochu podezrele...
ja ti rozumim, stres je svina. ja to mam opacne, ja ho zajidam 🤷🏼♀️ ale nemusi ti fakt byt vubec nic. jen ti chybi to jidlo a piti. nebo treba horcik. nepozres to treba aspon jako smoothie?
pokud máš v práci stres, změň to pokud je to možné, promluv si s nadřízeným a nebo jdi někam kde ti bude líp. pokud ti ten pracovní stres nevadí tam kde jsi, tak to vidím na poruchu přijmu potravy........ samozřejmě únava z nedostatku vitamínů............... Raději řešit dřív než si z toho zaděláš na vážnou nemoc, radím z vlastní zkušenosti🌷
Jestli jsou to změny, který nemůžeš změnit rozhovorem s vedoucím, tak bych asi popřemýšlela jestli se trapit v práci až do léta
Já mám boreliozu. Dlouhodobou. A únava loni byla extrémní, nedokázala jsem ani uvařit. Tak třeba birelka
Podle mne je to na 99 % z toho stresu. Vlastní zkušenost. Únava taková, že jsem měla problém vyjít schody. A nejvíc mě naštvalo, že mi nikdo neřekl, že to může způsobit právě stres, protože by mi to ušetřilo spoustu starostí, času, lítání po doktorech a následně jen dalšího stresu, jak dopadnou výsledky. Posléze se začali nabalovat další zdravotní problémy, takže řeš, co nejdříve...
@mandala stres prožívám, ale nemyslím si, že je až tak silný. Tedy podle okolí jsem vystresovaná pořád. Jedině večer když se uklidním mi je dobře. Vůbec netuším co mi reálně může být
Samozřejmě, nemusí být od toho... Nicméně já si ten svůj stres taky vůbec nepřipouštěla, přišel mě banální... Každopádně přeji, ať se brzy vyřeší 🙂

co muze zpusobovat unavu?
pises, ze nejis, nepijes a ptas se z ceho jsi unavena? no nejspis z toho, ze nejis a nepijes. chybi ti vitaminy, mineraly...jestli mas stres asi i blbe spis... po nemoci je unava normalni, pak jarni unava prichazi, ale bez jidla a piti to tezko bude lepsi 🤷🏼♀️