Coxa vara adolescentium. Máte zkušenosti s tímto onemocněním?
Prosím je tu někdo kdo má s tímto onemocněním nějaké zkušenosti?
@geishashakur23 dobrý den, nyní je vám kolik let a jste již úplně v pořádku, nebo máte nějaké omezení? Jaký stupeň skluzu jste měla a na jedné, nebo obou nohách? Dceři je 11 a v červenci jí dělali v Praze krckovou osteotomii. Měla třetí stupeň, pak měsíc v lázních. Teď se modlime a čekáme jak dopadne kontrola v lednu. Ale nic ji teď nebolí a nohu má krásně rozhybanou. Moc vám děkuji, že jste se ozvala.
@anetecka teď je mi 27 let u mě se vada projevila na pravé kyčli o jaký stupeň se jednalo se nemůzu dočíst jen vím že mezi pánví a kloubem byla 28mm mezera a měla sem vytočenou celou nohu do strany.Mám nějaká omezení třeba nesmím běhat, skákat ,nosit těžké věci , zatěžovat pravou stranu atd. Kyčel mě omezuje ale i v pohybu dnes již neujdu tolik jako dřív nebo i oblékání ponožky na pravé noze už je pro mě nadlidský úkon a nehty si třeba na ní sama neostříhám. Samozřejmě postupem času a 4 operací se mi rozjela artróza kyčle, nekróza stehenní kosti a mám skoliózu zad 2.stupňe a aby toho nebylo málo díky zkrácení pravé nohy o 23mm,přetěžování levé strany těla mám špatnou chůzi a špatné držení těla to se podepsalo na krční páteři. Již po ukončení růstu sem byla indikována k výměně kyčelního kloubu ale tomu se zatím vyhýbám. Pokuď dohledám staré zprávy napíši jaké úkony na kyčli prováděli vím jen že při 1 operaci mi dávali jeden šroub který kyčel neudržel a přišla operace číslo 2 při té sem dostala destičku se 7 šrouby plus tedy byla přeříznuta stehení kost a srovnali mi nohu do normální pozice. Při 3 operaci byla vyjmuta destička se šrouby a dostala sem dráty které mi u 4 operace vyndali a od té doby se modlíme ať mi kyčel nepraskne a vydrží co nejdéle. Věřím že v Praze vaší dceru operovali jak nejlépe mohli a žádné další operace nebudou potřeba 🙏🏻
@geishashakur23 tak to jste si jako dítě užila a užíváte do teď 😒 Ještě se zeptám, měla jste jako dítě nadváhu? A byla jste po operacích v lázních?
@anetecka měla sem mírnou nadváhu a velké skoky v růstu 😉 do lázní sem se nikdy nestihla dostat ale chodila sem pravidelně na rehabilitace
@anetecka měla sem mírnou nadváhu a velké skoky v růstu 😉 do lázní sem se nikdy nestihla dostat ale chodila sem pravidelně na rehabilitace
@anetecka
@geishashakur23 dobrý den prosím vás modemu synovy diagnostovaly soxa vada adolescentium na levé noze kratsi krček nejspíš bude mit 3 stupen prosím o zkušenosti jsem stoho jako otec na praskach prosím o informace
@anetecka
@geishashakur23 dobrý den prosím vás modemu synovy diagnostovaly soxa vada adolescentium na levé noze kratsi krček nejspíš bude mit 3 stupen prosím o zkušenosti jsem stoho jako otec na praskach prosím o informace
@romannnnn Zdravím, napište mi na mail prosím: avrbova123@gmail.com co vás konkrétně zajímá. Ve fórech tady jsem popisovala jak to bylo u nás.

@anetecka Dobrý den CVA mi byla diagnostikována ve 12 letech mám za sebou 4x operaci mezi 12-13 rokem. Co konkrétně by vás zajímalo ?