icon

Darování kostní dřeně. Vadí štítná žláza a vitiligo?

20. bře 2025

Dobrý den je tu někdo kdo daruje kostní dřeň ?
Ráda bych darovala kostní dřeň léčím se ze štítnou žlázou, mám vitiligo vadí to ? Chtěla bych se objednat ke svému obvodnímu lékaři abych jsme to projednali děkuju ☺️

gruyerre
20. bře 2025

Kostní dřeň jsem nedarovala, protože mě z registru nekontaktovali, ale registrovaná jsem, jestli myslíš tohle. K praktickému lékaři kvůli tomu nemusíš, stačí řešit to v registračním centru. Možná si tam nejdřív zavolej a zeptej se, jestli je možné se registrovat s tvými zdravotními problém, ať nevážíš cestu zbytečně.

cherie24
20. bře 2025

Kostní dřeň se nedaruje, ale může se člověk zapsat do registru dárců kostní dřeně. Mě odebrali akorát krev a zapsali si mě. Vysvětlili mi, jaké jsou případně možnosti, kdybych se s někým náhodou shodovala, ale ta pravděpodobně je prý velice minimální. Pokud bych někomu přeci jen vyšla jako vhodný dárce, zavolali by si mě a zdravotní stav a odběr by se řešil až těsně před operací. Byla jsem tenkrát přímo v registračním centru, přes žádného doktora jsem nic neřešila.

ireniq
20. bře 2025

Taky jsem v registru asi 20 let a nikdy me nepozvali. Na strankach registru jsou urcite vypsane podminky, ktere nemoci jsou prekazkou, a jestli se to nezmenilo, prijimali nove potencialni darce jen do 35 let.

1pomnenka
20. bře 2025

Nemůžeš se registrovat jako dárce právě kvůli té štítné žláze. Bohužel.