icon

Depo Provera, máte zkušenost?

knorox
25. čer 2015

Dobrý den, mám 3 měs. syna, plně kojím..doktor mi doporučil tuto antikoncepci----máte nějaké zkušenosti??? na netu čtu jen negativa :( děkuju 😉

andrrriiik
25. čer 2015

Ahoj,já brala Depo Proveru,a asi tě moc neuklidním,ale já s ní mám taky špatné zkušenosti.Přibírala jsem z ní,a MS jsem 4 měsíce neměla,pak měla měsíc v kuse,no děs.Tak jsem ji vysadila.Jelikož kojíš,nemáš na výběr,než Depo Proveru,nebo Azalia prášky.Ty mi taky moc neseděly,ale furt lepší jen špinit,což je pohoda oproti Proveře.

marmarketka
26. čer 2015

Ahojka, já ji beru rok a půl a absolutně si nemůžu stěžovat. Vše je bez problémů. MS se zatím nedostavila, jen jsem asi 5x za tu dobu, co ji beru, slabě špinila (trvalo to tak den/dva). Aplikace je rychlá, účinek trvá 3 měsíce a není to ani tak drahé.

andrrriiik
26. čer 2015

@marmarketka Tak to ti závidím ☹

marmarketka
26. čer 2015

@andrrriiik Jsem ráda, že s tím nemám žádné problémy 🙂. Ze zdravotních důvodů budu mít v budoucnu na výběr jen Depo Proveru nebo tělísko.

zuzajda20
26. čer 2015

@knorox za me urcite ne,mi ji dr.nabidl kdyz jsem kojila a rikala jsem si,ze to bude fajn,nemyslet na prasky a zadna ms,jenze jsme chteli druhe,tak kdyz mela mala rok,tak jsem ji vysadila a vse zacalo,pul roku zadna ms,dalsi rok nejdrive spineni a postupne se mi ms vracela,ale ja chtela stihnout druhe do 3 let,tak jsem si nadavala a otehotnela jsem 4 dny pred tretimi narozeninami,tak odvysazeni skoro az za rok a pul,tak poku chcete druhe,tak bych do toho nesla

knorox
autor
27. čer 2015

zuzajda20 ... děkuju...právě že chceme, prý tedy kvůli císaři nemůžu dva roky...ale slyšela jsem , že otěhotnění trvá po ní i x let.... děkuju za odpovědi....vim, že je to individuální asi, ale riskovat nebudu 🙂 😀 ať si manžel zvykne na pánskou ochranu 😀 😀 😀

zuzajda20
27. čer 2015

@knorox urcite bych to neriskovala,ja byla taky po cisari,ale po tech dviu letech uz jsenm chtela a byla jsem z toho na nervy,co mi to delalo z cyklem:(

missa111
27. čer 2015

Já mám bohužel velmi špatnou zkušenost. Prakticky 4 měsíce jsem špinila. Jako největší problém jsem ale měla obrovské změny nálad, deprese, plačtivost. Jako antikoncepce 100%. Sex nebyl ani jednou, protože to nešlo 😃.
Rozhodla jsem se dle doporučení 2 známých, kterým naprosto vyhovovala.
Takže buď a nebo 😃

lucinkalucka
27. črc 2015

@andrrriiik presla jsi rovnou z depo p.na pasky? Jakoze misto 2. aplikace injekce jsi zacla brat Azalii?

andrrriiik
28. črc 2015

@lucinkalucka Rovnou ne,teprve teď je začnu brát.Ale ne Azalii,už od půl roku nekojím 🙂

lucinkalucka
28. črc 2015

@andrrriiik a jde to hned prejit?

lucinkalucka
28. črc 2015

Je normalni pri pusobeni teto inj. krvacet, kdyz plne kojim? Nikde to nemuzu najit a moje dokt.ma dovolenou. Dekuji

michell21
28. črc 2015

Je to opravdu hodně individuální. Já jsem brala u prvního dítěte depo proveru přes rok, pak jsem zkusila prášky (myslím, že cerazete) to jsem ještě kojila. Potom jsem měla normální antikoncepci (prášky) na tři měsíce Dobrala jsem je a druhý měsíc jsem byla těhotná. Celou dobu jsem menstruaci neměla ani jsem nešpinila, takže je to opravdu hodně individuální. Teď při druhé mimču jsem si ji nechala dát zase. Beru ji už přes rok a půl a naprosto bez problémů. Menstruaci nemám. Akorát mi bylo řečeno, že se nesmí brát déle než dva roky, protože se odvápňují kosti.

lucinkalucka
28. črc 2015

@michell21 děkuji moc! Já jsem z toho celá špatná už, co jsem se dočetla, ale věřím, že budu OK brzy 🙂