Druhá konizace po 24 měsících, máte zkušenost?

silvie78
16. bře 2015

Hezký den, dnes mi volali výsledky cytologie, které prokázaly menší buněčné změny. 😔
Nemám strach ani z konizace jako takové, absolvovala jsem ji právě už v létě před 2roky, ale z toho, že mám stále HPV a opět změny na čípku (předchozí 2 kontroly byly negativní). Prosím, je tu někdo takový? Z laboratoře mám napsanou kontrolu 4-6měsíců, moje paní doktorka chce další kontrolu za 5 měsíců.
Má někdo takovou zkušenost s opakovanou konizací? Měli jste po operaci HPV již negativní a nebo pozitivní, ale změny na čípku nemáte? ☹ Mám jednoho chlapečka a neplánuji další miminko, je mi už 38. let.

emisekkk
16. bře 2015

Ahoj, já jsem po konizaci 3 roky, HPV jsem se po operaci zbavila, mám to negativní. 3 roky jsem chodila na kontrolu vždy po půl roce, teď mám přijít až po roce.

anjelita
16. bře 2015

Tchyne i teta mely obe zhoubny nadory na cipku, teta chytla HPV z vakciny pred nekolika lety. Obe byly na konizaci. Pote jim hrozili vyjmutim delohy, vajecniku i uzlin. Co jim od toho pomohlo nebyla operace, ale zasadita dieta a zmena zivotniho stylu. Rakovina si totiz libuje v kyselym prostredi tela. A pro rejpalky - ne, neni to fama ze zasadita dieta telo leci, je to fakt.

madulinka
16. bře 2015

Ahoj, já byla kdysi na konizaci (prosinec 2009), nepovedla se asi tak, jak měla - tehdy mi bylo řečeno, že mi tu špatnou tkáň chtěli odebrat co nejšetrněji kvůli tomu, že jsem ještě nerodila a nevzali vše,.. tak jsem šla na konci ledna 2010 znovu,... Pak to bylo o.k. a bylo mi doporučeno těhotenství,.. otěhotněla jsem bez problémů - rok na to. A ťuk, ťuk, od té doby v pořádku,.. Ale chodím na kontroly každého půl roku,..