Duodenogastrický reflux. Máte zkušenost? Co zabírá?

piskutek81
4. dub 2020

Dobrý den,máte s tím někdo zkušenost?Co zabírá atd?

viridie
4. dub 2020

Ahoj.Mne tento reflux diagnostikovali před rokem a beru Ursosan.Jsou ale dny, (bez ohledu na to,co sním) kdy mám bolesti, které nejsou však nijak hrozné.Na co si ale musím dat pozor je -nemít zácpu...Asi tím,jak je zpomalen pohyb v "potrubí"...hned se mi reflux zhorší a to je nepríjemné.

piskutek81
autor
4. dub 2020

@viridie děkuji moc za odpověď. Mě právě způsobil chronickou gastritidu. Pořád mě tlačí žaludek. Je to už hrozný. Dr mi dala jen inhibitor protonové pumpy ,ale nezabírá. Kinito mi nedělalo dobře. Ještě mi tedy netěsní kardie. Je tě tedy dobre?Držíš nakou dietu nebo jíš vše?

viridie
4. dub 2020

@piskutek81 A dělali ti gastroskopii ? Jak na to přišli ? Viděl ten gastroenterolog ? Mne Ursosan fakt pomáhá a dietně se omezovat nijak moc nemusím.Respektive po jó tučném jídle je mi občas těžko.

piskutek81
autor
4. dub 2020

@viridie dělali.A mám právě žluč v žaludku. Žaludeční kyselinu s příměsí žluče. To mám přesně napsáno ve zprávě. Refluxní (toxickou) gastritidu.Tak to mam ještě naději ,že mi nebude ,tak zle. Vždy mě to chytlo jen ,tak jednou za rok,ale teď to mám pořád.

jasmina1992
Autor odpověď smazal
Zobraz
jasmina1992
4. dub 2020

@piskutek81 Ahoj, já mám řečeno jen Reflux uniká to ven ze žaludku do jícnu mám pocit knedlíků a převážně mě pořád bolí v krku bylo mi řečeno že z toho ale co mě zaráží bolí mě jakoby a svírá u prostřed hrudi když mě to nejvíc trápí. Takže když pálí žaha pálí jakoby na hrudi u prostřed? Díky za odpověď 🙂

viridie
4. dub 2020

@piskutek81 hele, zeptej se na ten Ursosan.Já to mám celkem nastudovaný a Ursosan (mění složení žluče tak, aby nedráždila žal.stěnu) je lék rvní (a v podstatě jediné) volby.Chápu tě,tohle je vopruz diagnóza.

viridie
4. dub 2020

@jasmina1992 ahoj 🙂 Ty máš patrně gastroesofageální reflux-šťávy se to vrací do jícnu a projevuje se to pálením na hrudníku, říhání,kyselo v ústech apod.Pomáhá léky, dieta, nelehat si po jídle.U lékaře si byla ?

jasmina1992
4. dub 2020

@viridie Ahoj ano byla na krčnim a na kameře do jícnu a žaludku... Beru omeprazol ... Jen mě zaráží zda ta tíseň na hrudi jako by pálení asi to patří k tomu .. Prostě nevím jak usoudím že mě pálí žaha.

piskutek81
autor
5. dub 2020

@viridie zaráží mě,ze mě ho Dr ještě nedala. Určitě zeptám. Děkuji moc. Je to na nic. Jsem dost stresar. Kolikrát sem třeba jedla až někdy odpoledne.

ferdinandos
5. dub 2020

@jasmina1992 Já mám stejný problém jako ty. Vracení se šťáv a častá zadní rýma. Bral jsem několik let omeprazol 1x denně. Děsily mě jeho vedlejší účinky, tak jsem asi před rokem nahradil Masticlife kapslemi. Mrkni na to a přečti si o tom. Mě to nahradilo úplně omeprazol.

piskutek81
autor
7. dub 2020

@viridie palilo tě někdy v žaludku?

jasmina1992
8. dub 2020

@ferdinandos a působí ti to u bolest v krku jako by při polknuti po stranách a pocit knedlíků v krku a pořád mít potřebu si polknout? Dík za odpověď

ferdinandos
18. dub 2020

@jasmina1992 Když vynechám prášek tak ano. Je to ne dobře popsatelné. Ale jakoby knedlik v krku, ale neni to v krku, ale jako za krkem. Je to jako bych měl rýmu za horním patrem a chtěl si polknout a nešlo to.

jasmina1992
19. dub 2020

@ferdinandos no no přesně to mám pocit za

ferdinandos
19. dub 2020

@jasmina1992 Tak fakt zkuste Masticlife kapsle. Mně to pomáhá hodně.

lusipe
8. únor 2023

@piskutek81 dobrý deň prajem, ja mám presne tu istú diagnózu. Už asi 4 roky potvrdenu. Brala som Asketon na to a celkom vždy po 2 týždňoch zabral. Ale teraz už sa trápim od decembra a bola som na gastro a histologia potvrdila zase to iste. Opäť beriem Asketon ale nejako mi nie je lepšie🙈myslite že ten Ursosan je na to účinný ?

bla73
22. lis 2023

Ahoj, také se trápím s tímto refluxem. Mám itoprid a nolpazu. Beru víc jak půl roku a pořád mě stejně bolí žaludek. Po jídle je mi líp, ale do hodiny mi začne být zase špatně. Chtěla bych se na gastro zeptat na ten ursosan. Má někdo zkušenosti, pomohl, bere se dlouhodobě?

bla73
22. lis 2023

Ahoj, také se trápím s tímto refluxem. Pořád mě bolí žaludek. Po jídle je mi líp ale do hodiny už je mi zase špatně. Beru itoprid a nolpazu už půl roku. Chtěla bych se zeptat na ten ursosan. Máte někdo zkušenost,pomohl??

bla73
15. pro 2023

Tak ještě jeden poznatek. Ursosan jsem zkusila, ale měla jsem takové pálení žáhy až v nose, že jsem to musela vzdát. Já má kromě duodenorefluxu i ten jícnový a zhoršilo mi to ten druhý. Takže teď už vážně nevím.