icon

Dušení piškotem: Mám navštívit lékaře?

mili11111111
25. kvě 2024

Ahoj ,vím že plasim ale prote mívám hodně strach ze všeho poslední dobou jsem objednaná k psychologovi ale čekací doby jsou hrozne,dnes se mi stalo že sem jedla piskot dětský,a zaskočil mi začala jsem se dusit,nevím jestli jsem ho vdechla do plic nebo zůstal jen v krku,snažila jsem se ho vykašlat, dusila nebo spíš kadlala jsem jen chvíli, a to spíš abych ho vykašlal,mám ale strach z aspirace co kdyz se dostal do plic,je to adi cca 30 minut,a porad cítím jako bych ho tam měla někde v krku ,mám jak bych měla knedlík v krku,ale trochu mě bolí i na hrudi a jako by se mi hůř nadechavalo ,xgvili jsem měla i chrápat ale ten už není,nevím jestli někam jít nebo to bude dobré,mám právě strach jestli není v plicích z aspirace,nebo i strach z sucheho tonuti které může být i víc hodin po,ale nevím jestli to bývá i u vdechnuti dušení potravy ne o jen vody ,děkuji snad za uklidnění,a ano vím že bych měla stim něco dělat že se všeho bojím,sem objednaná k psychologovi ,panikarim hodně často jeto silene

jijulka
25. kvě 2024

ne, nikam nechod, urcite jsi neaspirovala a rozhodne se neutopis piskotem.

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
drep
25. kvě 2024

@mili11111111 Neřešilas tu nedávno “aspiraci vody” při pití? Na tvém místě bych šla k psychologovi co nejdřív jako samoplátce

slecnami
25. kvě 2024

Tohle je už poněkolikáté, fakt to řeš a je super, že si to uvědomuješ.

Určitě jsi ok (teda jakože nejsi ohrožena piškotem), zaměstnej hlavu/tělo nějakou aktivitou a na piškot už nemysli!

martina8084
25. kvě 2024

myslím, že psychiatr od suchého utonutí jistě pomůže.

cilkat
26. kvě 2024

Klid..."zakuckat" se je normální... celej piškot fakt do plic nenarves a na jemnější částice jsou ty plíce zvyklé a umí se jich v klidu zbavit. Pokud ho stále cítíš v krku, je to buď psychika, nebo podrážděná sliznice. Ta může i pár hodin vydržet. Zkus hodně pít a jíst "mokrá" jídla. Tlak na hrudi je určitě psychika. Prostě si over, že se i přes něj dokážeš zhluboka nadechnout, vydechni ten stres a zamestnej hlavu.

rosalindamelinda
26. kvě 2024

To je stejně zajímavé, když je dětský piškot koncipovaný jako strava pro děti - čili v podstatě hodně bezpečná strava. Každý piškot se při kontaktu s tekutinou/slinami ihned začne rozmáčet... opravdu nechápu, jak je možné, že někomu zaskočí suchý piškot? To sis ho hodila přímo do hrdla nebo jak se ti to povedlo 🙂 A proč se nezeptáš svého obvodního lékaře?, i kdyby telefonicky, nemusíš tam chodit osobně 😎

kolunka
26. kvě 2024

Je super, že jste objednaná k odborníkovi. Já též byla úzkostnější a poté, co mi jednou zaskočila polévka - ano, polévka, tak jsem měla období, kdy jsem se bála jíst, protože co kdyby mi zase zaskočilo a dusila jsem se... je to zřejmě úzkostná porucha a kdo to nezažil, tak nepochopí, že má člověk takto iracionální strach. Držím pěsti