icon

Dušnost a problémy s refluxem. Jaké jsou příčiny?

5. zář 2025

Ahoj holky, léčím se s refluxem. Podobný problém jsem měla před dvěma lety kdy mi lékařka udělala rentgen plic, vzala krev,měla jsem na tři dny měřič na srdíčko,ale nic se neprokázalo. Závěr psychika. Od pondělí mě opět trápí dušnost, zadýchávání, srdíčko opět občas tluče jako o závod, uvnitř chvění. Občas mám pocit, že nedodechnu. V krku knedlík.Dušnost je i v klidu zdá se mi, že to je prostě pořád. V pondělí se chystám k doktorce. Nevím jestli tyto potíže může opravdu i dělat psychika nebo reflux. Je to opravdu nepříjemný pocit a jsem celkem zoufalá. V noci se budím spocená mám strach, že to je něco horšího. Děkuji za odpovědi a pokud možno porozumění

martulka88
5. zář 2025

Mám něco podobného a buďto je to psychika nebo zvýšený cukr (mám to vždy, jakmile mám cukr nad 10). A začalo to zlobit cca poslední týden až dva, vždy večer.

plexuska
5. zář 2025

Může to dělat i nedostatek železa.

krisstina93
5. zář 2025

Ja to mela na jaře, zniceho nic sem nemohla dýchat, ucpaný nos, pocit staženého krku. Prolezla sem pulku nemocnice, dělali mi testy na všechny možné alergie, byla sem na interně, plicním, orl, proklepla od hlavy k patě, všechny nabery, rentgeny a nepřišlo se na nic. Jak to přišlo, tak to zas odeznělo. Je možné, že to byla psychika, měla sem náročnější období (rozvod., soudy, stěhování….).

autor
7. zář 2025
@martulka88

Mám něco podobného a buďto je to psychika nebo zvýšený cukr (mám to vždy, jakmile mám cukr nad 10). A začalo to zlobit cca poslední týden až dva, vždy večer.

@martulka88 a máš to celý den ? Já právě pořád na to myslím a to k tomu taky nepřidá 😏

autor
7. zář 2025
@plexuska

Může to dělat i nedostatek železa.

@plexuska to jsem měla z krve v pořádku

autor
7. zář 2025
@krisstina93

Ja to mela na jaře, zniceho nic sem nemohla dýchat, ucpaný nos, pocit staženého krku. Prolezla sem pulku nemocnice, dělali mi testy na všechny možné alergie, byla sem na interně, plicním, orl, proklepla od hlavy k patě, všechny nabery, rentgeny a nepřišlo se na nic. Jak to přišlo, tak to zas odeznělo. Je možné, že to byla psychika, měla sem náročnější období (rozvod., soudy, stěhování….).

@krisstina93 jj to mám taky právě. Ucpaný nos, zahleněný krk. A když se to všechno seřve tak je to šílený teda a jsem z toho na nervy. Jak dlouho to trvalo, než to přešlo?

krisstina93
7. zář 2025
@anonym_autor

@krisstina93 jj to mám taky právě. Ucpaný nos, zahleněný krk. A když se to všechno seřve tak je to šílený teda a jsem z toho na nervy. Jak dlouho to trvalo, než to přešlo?

@anonym_autor nejake 3-4 mesice. Dostala sem i hromadu léků od dr a nic nezabralo a pak to odeznělo samo.

martulka88
7. zář 2025
@anonym_autor

@martulka88 a máš to celý den ? Já právě pořád na to myslím a to k tomu taky nepřidá 😏

@anonym_autor No, kdykoliv něco sacharidovějšího. Ale mám trošku obavy, že je to psychika

xxxmarket
7. zář 2025

@anonym_autor a štítnou žlázu ti nekdo kontroloval? Ta dokáže nadelat taky paseku...

xxxmarket
Autor odpověď smazal
miryp
7. zář 2025

U mě kombinace Hashimota, anémie a potravinových alergií

autor
8. zář 2025
@xxxmarket

@anonym_autor a štítnou žlázu ti nekdo kontroloval? Ta dokáže nadelat taky paseku...

@xxxmarket Ano. V srpnu jsem měla i sono a vše v pořádku

autor
8. zář 2025

Tak jsem dnes byla na ORL doběhla jsem tam pocit, že se udusím o bušení srdíčka ani nemluvím. Dle doktorky vše stejné,v pořádku. Chodím tam na kontroly s krkem co tři měsíce. Tak jsem asi blázen. Nechce se mi věřit, že tohle vše dokáže psychika 🥺 ve středu jdu ještě k praktikovi, protože bušení mám i v klidu. Ale určitě bude zase vše v pořádku.

ada22
8. zář 2025
@anonym_autor

Tak jsem dnes byla na ORL doběhla jsem tam pocit, že se udusím o bušení srdíčka ani nemluvím. Dle doktorky vše stejné,v pořádku. Chodím tam na kontroly s krkem co tři měsíce. Tak jsem asi blázen. Nechce se mi věřit, že tohle vše dokáže psychika 🥺 ve středu jdu ještě k praktikovi, protože bušení mám i v klidu. Ale určitě bude zase vše v pořádku.

@anonym_autor jen že zkušeností psychika a úzkost umí nadělat dobrou paseku. Mně na reflux pomohla fyzioterapie. Doporučili mi ji po kontrole na gastru.