icon

Gastro zákrok s doprovodem. Jak se připravit?

eridom
7. kvě 2025

Moje mamka půjde na Gastro na malý zákrok, který jí budou dělat přes krk a něco jí u žlučníku vypalovat , přesně ani nevím co... byl jste někdo na něčem takovém? jde mi o to jak je člověku potom, jen řekli, že má mít doprovod, tak bych se ráda na to připravila co nás bude čekat.... moc díky

slecnami
7. kvě 2025

@eridom Ahoj, tak z tohoto popisu těžko říct, ale tipuji, že půjde na ERCP...? Ale to by určitě dostala i nějaké instrukce, že má před tím třeba lačnit...nic takového neříkala? Na internetu je případně o ERCP vyšetření spousta informací - o co se jedná, jaká je příprava, jak po zákroku a tak. Držím pěsti🍀

eridom
autor
7. kvě 2025
@slecnami

@eridom Ahoj, tak z tohoto popisu těžko říct, ale tipuji, že půjde na ERCP...? Ale to by určitě dostala i nějaké instrukce, že má před tím třeba lačnit...nic takového neříkala? Na internetu je případně o ERCP vyšetření spousta informací - o co se jedná, jaká je příprava, jak po zákroku a tak. Držím pěsti🍀

@slecnami nesmí 12hodin před a po jíst to ano. Já se zapomněla podívat na zprávu co je to za zákrok. Až za ní pojedu tak se podívám... Na základním vyšetření už právě byla.

vrabcak0007
7. kvě 2025

@eridom Jestli je to ERCP, tak je to hodne individualni...me ho delali, kdyz jsem lezela v nemocnici se zanetem slinivky kvuli ucpanemu zlucovodu sutrem. Vysetreni jsem vubec necitila, nastesti me tak nadopovali, ze jsem skoro spala...ale pak tedy cely den spatne od zaludku, nohy rotreseny a celkova slabost. Ale treba na pokoji se mnou lezela pacientka, ktera se divila, ze me to tak vzalo, ze ona byla pak uplne v pohode.

eridom
autor
7. kvě 2025
@vrabcak0007

@eridom Jestli je to ERCP, tak je to hodne individualni...me ho delali, kdyz jsem lezela v nemocnici se zanetem slinivky kvuli ucpanemu zlucovodu sutrem. Vysetreni jsem vubec necitila, nastesti me tak nadopovali, ze jsem skoro spala...ale pak tedy cely den spatne od zaludku, nohy rotreseny a celkova slabost. Ale treba na pokoji se mnou lezela pacientka, ktera se divila, ze me to tak vzalo, ze ona byla pak uplne v pohode.

@vrabcak0007 ani si jí tam nechávat nemají. může jít hned domů.. asi to nebude nic velkého, ale o tomhle nic nevím