Hysteroskopie ambulantně GYN-PREN. Zkušenosti?

kobliha300
25. lis 2020

Ahoj , mám podstoupit hysteroskoskopii , lékař mi řekl, že se mám rozhodnout mezi ambulantní bez narkózy nebo s narkózou.. Rozhoduji se mezi Frýdkem Gyn-Pren nebo nemocnicí v Novém Jičíně (s narkózou). Mám z toho docela strach. Nemáte některá zkušenost? A jaký je potom režim?

adele91
25. lis 2020

Ahoj, já jsem podstoupila hysteroskopii ambulantně bez narkózy a nic horšího jsem v životě nezažila. Byla to příšerná bolest, po zákroku jsem omdlévala a musela jsem asi půlhodiny zůstat v ordinaci ležet, než pak zabraly léky na bolest. Doma jsem potom zbytek dne prospala a několik dní po tom jsem se z toho ještě rovnala - ale spíš psychicky. Občasné zabolení nebo tlak v podbřišku jsem také ještě pár dní cítila. Ale je to asi hodně individuální a taky záleží, jak jsou vejcovody hodně neprůchodné. Bohužel u mě jeden neprůchodný úplně, druhý také z části neprůchodný. Omlouvám se za otevřenost, nechci tě nějak strašit. Jen sdílím svou zkušenost. Kdybych do toho měla jít zase, tak rozhodně s narkózou. Přeji, ať ti to dobře dopadne.

kobliha300
autor
25. lis 2020

@adele91 Děkuji za odpověď, mě je právě divné, že by to nebolelo,sice to píšou na svých stránkách , ale moc se mi to nezdá.. Jdu na to skrz hodně silnou menzes ,na ultrazvuku nic nevidí ,tak mi navrhuje tohle vyšetření.. Narkózy se bojím a ani se mi nechce být hospitalizována , když je ten covid..

rezusesmichy
26. lis 2020

@kobliha300 mam za sebou dve ambulantni hysteroskopie pod asi 20 minutovou narkozou a pohoda,rano prijdes a plus minus do dvou hodin jdes po zakroku s doprovodem domu

del53
26. lis 2020

@kobliha300 Já jsem byla kvůli polypu, nabídli mi, že je malý, že to tedy zkusí bez narkózy a kdyby to bolelo příliš, zavolají anesteziologa. Bolelo to jen jako silná menstruace, za hodinu jsem šla domů a den odpočívala, to bylo všechno. Neříkám, že bych to musela zažívat denně, ale opravdu se to dalo v pohodě vydržet.

kobliha300
autor
27. lis 2020

@del53
@rezusesmichy a kde jste na tom byla?

kobliha300
autor
27. lis 2020

@del53 a to bylo v tom Gyn-Pren?

rezusesmichy
27. lis 2020

@kobliha300 v Havířově

del53
28. lis 2020

@kobliha300 ne, to ne, v Praze, ale zase tolik lišit se to snad nemůže, řekla bych. Já byla normálně v nemocnici, kde jsem nějaký extra empatický přístup nečekala a i tak to bylo v pohodě

kobliha300
autor
29. lis 2020

@del53 já jsem právě z Nového Jičína,tady v nemocnici to asi nedělají jinak, než pod narkózou,a v tom Gyn-Pren to zase dělají jen ambulantně..tak jsem taková nerozhodná,kdyby mi nic nenašli, třeba bude narkóza zbytečná, nevím no..

rezusesmichy
29. lis 2020

@kobliha300 ono asi taky záleží jak snasite bolest. Sestřenice byla bez narkozy a říkala, že už nikdy více. Ja bych z narkozy fakt strach neměla.

del53
1. pro 2020

@kobliha300 Možná bych se jich zkusila přímo zeptat na obou místech. Já jsem vlastně šla k Apolináři s tím, že to bude s narkózou (a brala jsem to tak, že měli příjemně krátkou čekací lhůtu, tak mi bylo trochu jedno, jak se to bude dělat) a oni mi až na místě podle velikosti nálezu nabídli, jestli to chci bez narkózy. Možná to u vás bude podobné