Intenzivní bolesti bránice, co by to mohlo být?

myskaol
17. pro 2015

Zdravím, je to spíš dotaz na Dr a nebo ty, kdo se s tím setkal.

Objevilo se to v těhotenství a připisovala jsem to posouvání orgánů. Po porodu to ale nezmizelo a objevuje se to čím dál častěji.
Mám bolesti v oblasti bránice a žaludku. Když to příjde, nemohu se pořádně nadechnout. Bolest vystřeluje právě od té bránice dál do zad, lopatek a někdy i do ramen. Když mě to chytne třeba v noci, nemůžu se pořádně ani hnout a lapám do dechu, jako bych ho měla vyražený. Celé to trvá většinou tak 5 minut a pak to pomalu odeznívá. Někdy z toho i zvracím a je to hodně intenzivní bolest.

Budu ráda za jakoukoliv radu, co by to mohlo být,
děkuji 🙂

qz
1. led 2016

Zlucnikovy zachvat? Objednej se na sono a uvidis. Mozna jeste zaludecni vredy, ale zlucnik se mi projevoval, jak popisujes, jen se to pak prodluzovalo a nakonec sel ven.

magdalenax
1. led 2016

gz uvádí žlučníkový záchvat, ale to určitě ne, i když problém se žlučníkem nevylučuji, ale při žlučníkovém záchvatu lezeš po zemi a po čtyřech, Mě chytl žlučník pět měsíců po porodu lítala jsem na záchod, - horem - dolem, už jsem neměla ani co zvracet a šla žluč, - nepřeji nikomu, ale bylo mi řečeno, že při opravdu žlučníkovém záchvatu bych nebyla schopná si zavolat pomoc, ale podrážděný ho mít můžeš, - ono to i tak stačí bohatě
když jsem byla v osmém měsíci, tak jsem uvařila hovězí na slanině s rýží, tak jsem do toho ďobla, ale večer jsem na něj dostala chuť, neumíš si představit, co nastalo po té miniporci, no a pak, jak jsem zmínila, ale to už byl žlučník podrážděný těhotenstvím, drž se!!!! Držím palce

magdalenax
1. led 2016

Ještěm reagovala jsem na předchozí příspěvek. Být Tebou, fakt bych si s tímto nehrála, tohle, co prožíváš, může mít několik důvodů a zmínila bych se a bez obav v těh. poradně a i u svého lékaře, nebo u obou

cattus
1. led 2016

@myskaol
@qz
@magdalenax

Ja na zlunik trpim,mam dokonce zlucnikove kameny a presne to co zakladatelka popisuje sedi na mirne podrazdeni zlucniku. Bolest vystrelujici z oblasti solaru,propagujici mezi lopatky. Ztizene dychani atd...
Dalsim drobnym znakem ze se jedna o zlucnik je rihani, ktere zavani zkazenymi vejci a je docela bolestive a pak stolice v podobe malych kulicek, ktere docela casto plavou (zvyseny obsah nestraveneho tuku)
Urcite to nenechavej byt obzvlaste pokud se to opakuje. Jako prvni pomoc funguje po malych douscich pit jemne perlivou vodu a odrihat si. Bohuzel v tehu to nelze ale pak brufen na zklidneni bolesti a kdo uz vi ze ma se zlucnikem potize miva doma leky na zklidneni ale ty se v tehu taky nesmi.
Upozornuji, ze zlucnikovy zachvat lze mit po cemkoliv, i kdyz nejcasteji to byva po mastnem a tezkem jidle, popr jidle hure stravitelnem ci nezvyklem.
Protoze v rodine mame se zlucnikem potize (mamka ho ma dokonce vyoperovany) takni kdyz mam potize jen narazove, kdy vylozene udelam dietickou chybu, chystam se v lete, az to pujde, ze by prcka bez potizi pohlidal tatinek a 2-3dny, necham si kameny odoperovat.

qz
1. led 2016

@cattus
@myskaol u me to opravdu zlucnik byl, nejdriv nejakou dobu jen takove solichani a pak zachvaty horsi nez porod, tak sel ven a jsem rada, od te doby nic, jen nesmim dynova seminka. Doporucuju sono a do te doby se setrit a zjistit, zda se muze aspon cholagol. U mne to bylo po rozlisovaci diete, ale vim, ze se to casto rozjede v tehu.

leg
1. led 2016

A co zablokované mezihrudní svaly? Ty také dokážou pořádně potrápit. Především po porodu při kojení je to častý problém.

lajla
1. led 2016

Taky bych to tipla na ty zada

myskaol
autor
1. led 2016

V poradně na gyndě mi prd poradí 😀 nejsem těhotná, jsem 4m po porodu.
Jsem jinak objednaná 4.1. na sono 🙂 tak pak dám vědět

lelakiller
25. kvě 2017

@myskaol a ako to dopadlo, prosim? mam podobne problemy, akurat nezvraciam, nahmatala som si zvacsenu uzlinu na branici. vyraza mi jemna pichlava bolest do chrbta a tiez mam obcas stazene dychanie. dakujem