icon

Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?

nicolkaleo
17. čer 2025

Hezký den, myslíte, že se jedná o svrab? V noci mne to nesvědí, začalo to extrémně svědit před pár dny na sluníčku.
Ptám se protože jako malá jsem mívala alergii na sluníčko. Začalo to loni kdy jsem byla ve styku s jedním známým, který se podezřele furt škrábal a i jsem na něm cítila sirnou mast. Začalo to pár pupínkami, tak jsem zašla na kožní, paní doktorka mi řekla že to je NEJSPÍŠ mrtvý svrab neinfekční?? Řekla, že to nejde moc rozeznat, ale dala mi preventivně Infectoscab, takže jsme doma i s rodinou udělali kůru i dvakrát, vyndali oblečení a vše přeprali, koupili nové matrace a pak to přešlo. Dokonce i doktorka potvrdila, že už jsem ok. Přes rok ale sem tam nějaký pupínek, ale fakt třeba jeden za měsíc, mám totiž i lehkou alergii na kočky, kterou doma máme, takže jsem to nějak nepřirovnávala svrabu.
No a teď před pár dny se stalo toto. Během roku jsem přespávala u kamarádky (i použivala její oblečení), a ani ona ani doma nikdo nic. Teda mamka doma řekla, že taky občas nějaký pupínek, ale uplně jiné než mám já, ale její přítel, který s námi sdílí domácnost ani jeden za celou dobu, ani ta kamarádka, se kterou jsem spala i v posteli. Měla jsem i pohlavní styk a dotyčný taky nic, ani jeden pupínek a je to již několik týdnů. Tak nevím, prosím poraďte? Nevím, kde bych ho chytla. Pohybuji se i jakožto student VŠ ve vzdělaných a slušných kruzích lidí, ale často cestuji do zahraničí, v Praze i metrem, no a bůh ví, co ti známí a kde lezou.

Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?Jak rozeznat svrab od jiných kožních problémů?
1pomnenka
17. čer 2025

To nebude svrab, alergie nebo exém a škrábeš se.