Jak rozpoznat svrab: zkušenosti a rady pro rodiny?
Ahojky,
uz taky 3 tydny me strasne svedi telo. Takove jako pichlave svedeni a muzu se udrbat. Nejhorsi to je v noci, nebo kdyz vylezu z vany nebo prijdu z venka, nebo celkove v teple. Vyrazku nemam, sem tam svedivy pupinek.
Na kozni jsem byla, dostala jsem masti Fucidin, Belogent a prasky Xados proti svedeni, ale ani po 14 dnech lecby nevidim zlepseni a doktorka mi tvrdila, ze to rozhodne neni svrab.
Kamaradka me ale dnes vystrasila, ze se ji to nezda a ze by to mohl fakt byt svrab. Na dlanich to pry vypada jako chodbicky.
Nez poletim v pondeli na kozni a izoluju se, tak mi to samozrejme neda a kde jinde se zeptat, nez na internetu :D
Jako nejsme zadny prasata, normalni rodina, ted jsme se nastehovali do nove postaveneho baraku a uplne me desi predstava, ze co me vsechno ceka za uklid a hlavne mame 2 maly deti a manzela v pracujiciho bance, takze ostuda.
Vubec nevim, kde jsme k tomu prisli, na dovolene jsme v poslednich tydnech nebyli, tak vubec netusim.
Moc dekuji

Podle popisu,co pises,bych rekla svrab. To svedeni vecer,v noci,v teplem....Zadna ostuda to neni,dneska muzes chytnout svrab i v mhd. Nejhorsi jsou calounene sedacky. Nasi meli taky svrab,tata to prinesl domu z prace (autobusak). Dostali masticku,jeden vecer se namazali od hlavy k pate,mamka vyprala to,co nosili. A neco dala do pytlu cca na tyden a vse uz ok. Nikomu to hlasit v praci nemusite...Nikdo to nemusi vedet.
@ivetkachladkova teď jsem to psala do jiného komentáře. Vypadá to na svrab. A jestli to máte obě, tak už se to hezky rozlezlo.
Napřed jsou to pupence, pak cestičky a takové stroupky.
U nás ho mají ve školce, museli to nahlásit na hygienu.
No ty kokos, doufala jsem, ze me vyvedete z omylu..
myslite, ze to pocka do pondeli, nebo mam zkusit zavolat na pohotovost?
@ivetkachladkova Do pondeli to pocka,na pohotovost nee.
A myslite, ze by se dal chytit v saune? Ja jsem pravidelny saunar a to je jedine misto, ktere me napada, kde to chytit.
@ivetkachladkova Nevim jestli v saune...Rika se z rucniku,luzkovin...calouneni...
@ivetkachladkova vypadá to na svrab...lze chytit téměř ze všeho , ručníky , prostěradla, oblečení , sedačka v autobuse . Svrab svědí hlavně v noci a nebo v teple tzn teplá sprcha, Určitě řešit s kožní, ale je to boj a rád se vrací.

A treba tohle ma dcera na hrudnicku a v podpazdi🥺